Fortino Capital stapt in Nederlandse Cenosco

Het investeringsfonds Fortino Capital stapt in bij Cenosco, een Nederlandse specialist in software voor ‘asset integrity management’. Hoe groot de investering precies is, geeft Fortino echter niet mee.

De software van Cenosco vindt zijn toepassing in fabrieken met zware machinerie en installaties in de olie- en gasindustrie, maar ook in sectoren als chemie, energie en nutsvoorzieningen. De webgebaseerde tool helpt gebruikers slimme inspectie- en onderhoudsbeslissingen te maken, die moeten dan leiden tot verhoogde veiligheid, maar ook een betere beschikbaarheid van de installaties en lagere beheerskosten.

Cenosco werd opgericht in 2000. De hoofdzetel bevindt zich in Den Haag en het bedrijf heeft ook een vestiging in Kroatië. Het telt 75 medewerkers en is actief in dertig landen. Zijn oplossing wordt wereldwijd in ongeveer 100 fabrieken gebruikt.

Na twintig jaar vond het bedrijf het rijp om de organische groei een zetje te geven en hiervoor externe partners aan te trekken. ‘Fortino brengt belangrijke expertise in zakelijke software en een stevig netwerk die Cenosco zullen toelaten verder te groeien en sterker te worden’, zegt directeur Mischa Simonis. ‘Met meer dan twintig jaar ervaring en onze sterke partnerschappen in de olie- en gassector zijn we goed geplaatst om te profiteren van de kansen die deze markt zal bieden, met verouderende fabrieken en een nieuwe focus op digitalisering.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-10T16:21:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.