Venéco plaatst Panorama Mesdag in Microsoft-cloud

Partijen sluiten overeenkomst voor vijf jaar

Museum Panorama Mesdag in Den Haag gaat volledig over op de Microsoft 365-cloud. Niet alleen de medewerkers gaan in de cloud werken, ook de digitale collectie verhuist mee. Ict-dienstverlener Venéco begeleidt het project voor de komende vijf jaar.

Museum Panorama Mesdag beheert de grootste collectie persoonlijke werken van schilderijen, tekeningen en brieven van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten. Door het partnerschap met Venéco wil het museum zijn digitale aanwezigheid verder versterken en verbreden. Een woordvoerster geeft aan dat niet alleen alle werknemers nieuwe laptops geleverd krijgen door Venéco, maar dat zij ook een cursus gaan volgen over werken in de cloud. Daarnaast gaat het digitale archief op den duur over naar de cloud. Dat moet de collectie van het museum dichter bij het publiek te brengen, aldus de zegsvrouw.

Eerste grote deal voor gefuseerde Venéco

Het naar de cloud brengen van Museum Panorama Mesdag is de eerste grote deal voor it-specialist Venéco na de fusie met telecom-specialist DB+ uit Wateringen eind vorig jaar. De nieuwe onderneming, die nog geen (nieuwe) naam heeft, opereert vanuit het DB+-kantoor in Wateringen en telt zo'n honderdveertig werknemers. Het bedrijf werkt samen met partners als Microsoft, KPN, Vodafone, HP, Cisco en T-Mobile.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-19T09:44:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.