Tata Consultancy Services richt AWS-tak op

Tata Consultancy Services (TCS) versterkt zijn samenwerking met Amazon Web Services (AWS) via de lancering van de nieuwe TCS AWS Business Unit. Daarmee worden voor het eerst alle op AWS gerichte activiteiten van TCS samengebracht in een entiteit.

TCS heeft meer dan 450.000 werknemers in 46 landen, waaronder in België en Nederland. Het bedrijf noemt de nieuwe divisie van ‘strategisch groot belang’, omdat dat veel bedrijven een hybride cloudomgeving willen die aansluit bij hun mainframe. Die mainframe is immers nog niet dood, zegt Tata: 71 procent van de Fortune 500-bedrijven heeft ze nog in gebruik, waaronder 96 van ’s werelds grootste 100 banken en 23 van de 25 grootste Amerikaanse retailers.

De nieuwe business unit richt zich op de migratie van mainframe- en andere legacy-omgevingen naar AWS, de modernisering van bedrijfsapplicaties en datalandschappen en het streeft sectorspecifieke innovaties na. TCS hielp eerder al uitzendbureau Randstad bij het uitvoeren van een groot cloud-transformatieprogramma waarbij 925 applicaties vanuit vijftig legacy-datacenters werden gemigreerd naar AWS.

Daarnaast verplaatste ook luchtvaartalliantie Star Alliance al haar it-infrastructuur naar AWS. Star Alliance werkt samen met TCS om alle data, platformen en bedrijfskritische applicaties naar AWS te migreren en hun datacenters te sluiten, waardoor de kost van de infrastructuur met 25 procent zal dalen. Daarnaast doet Star Alliance ook beroep op analytics en machine learning, om de aangesloten luchtvaartmaatschappijen (26 in totaal) real-time inzichten te bieden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-22T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.