Seagate stort zich op cloudopslag

Cloudeducatie

Hardeschijvenspecialist Seagate heeft een nieuwe cloudopslagdienst geïntroduceerd. Lyve Cloud is een storage-as-a-serviceplatform dat onderdak vindt in Equinix-datacenters.

Lyve Cloud is bedoeld om grote hoeveelheden ongestructureerde data snel en veilig op te slaan, zodat bedrijven die gegevens later kunnen ontsluiten en gebruiken. Seagate ontwikkelde Lyve in samenwerking met infrastructuurspecialist Equinix. De infrastructuur van Lyve is dan ook beschikbaar in de edge-datacenters die Equinix in grote stedelijke gebieden optrekt.

Seagate zegt met Lyve de kaart te willen trekken van digitalisering en transformatie, in plaats van pure opslag. ‘Door een betrouwbare en kostenefficiënte cloud-oplossing te bieden aan de rand van de stad, dichter bij de plek waar hun gegevens worden gegenereerd, kunnen ondernemingen met Lyve Cloud hun gegevens op schaal, veilig en efficiënt opslaan en activeren’, aldus Ravi Naik, cio van Seagate.

Hij benadrukt ook dat Lyve geen vendor lock-in meebrengt, geen verborgen kosten heeft en aandacht besteedt aan privacy en veiligheid. Klanten behouden dus de volledige controle over hun data. Dat moeten certificeringen zoals ISO27001 en SOC2 bewijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-03T10:56:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.