Simac boekt goed resultaat ondanks omzetdaling

It-dienstverlener Simac heeft ondanks de gedaalde omzet vorig jaar toch een goed resultaat behaald. Het familiebedrijf uit Veldhoven, voornamelijk actief in de Benelux en Midden-Europa, investeerde afgelopen jaar veel in multi-cloudservices, nieuwe softwareapplicaties en integrale dienstverlening.

Aan het eind van het jaar werd zeventig procent van de aandelen van Phi Data verworven, een Belgisch technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in identificatie en iot (internet of things)-oplossingen. Daarnaast werden de  bestaande belangen in Simac ICT Tsjechië en Aquestora uitgebreid. Deze acquisities zijn betaald vanuit de kaspositie, die desondanks positief bleef en zelfs groeide. 

De omzet daalde met ruim acht procent van 276 miljoen naar 252 miljoen euro maar het resultaat bleef goed. Exclusief een goodwill-afschrijving van 1,9 miljoen euro eindigt het bedrijfsresultaat (EBITA) op  10,8 miljoen euro. In 2019 bedroeg dit 12,9 miljoen euro. De nettowinst over 2020 kwam uit op 4,7 miljoen tegen 7 miljoen in 2019. 

Algemeen directeur Eric van Schagen: 'Gelukkig zitten we in de goede sector en hebben onze klanten en medewerkers zich snel aangepast aan de veranderde omstandigheden. Daardoor hebben we 2020 uiteindelijk financieel goed kunnen afsluiten. En tot nu toe blijft ook de orderportefeuille op goed niveau.'

De algemene vooruitzichten voor 2021 blijven onzeker. Van Schagen: 'De coronacrisis duurt voort en de economische gevolgen zouden voor Simac dit jaar wel eens groter kunnen zijn dan in 2020. Het valt allemaal nog moeilijk in te schatten.'

In totaal werken bij Simac bijna 1300 mensen verdeeld over vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland en Engeland.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-23T12:26:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.