Salesforce-topman Adam Selipsky gaat AWS leiden

AWS-advertentie in een metrostation in New York

Amazon Web Services (AWS) heeft een nieuwe leider: Adam Selipsky. Selipsky neemt het roer over van Andy Jassy die op zijn beurt ceo van de volledige Amazon-groep wordt als Jeff Bezos later dit jaar aftreedt.

Begin februari liet Jeff Bezos weten dat hij de fakkel als topman van Amazon zal doorgeven. De benoemingscarrousel die met die operatie gepaard gaat, is ondertussen al in gang getreden. Bij AWS, de clouddivisie van Amazon, wordt Adam Selipsky de nieuwe topman. Dat heeft Andy Jassy, de huidige baas, laten weten in een email aan het personeel.

Selipsky heeft tussen 2005 en 2016 al voor Amazon gewerkt en eindigde er als vice-president van de afdeling ‘support, sales & marketing’. Hij was bijvoorbeeld ook de leider van het team dat de eerste visuele interface voor AWS ontwikkelde. In 2016 stapte Selipsky over naar Tableau, een data-analytics-startup, waar hij ceo van werd. In 2019 werd dat bedrijf door Salesforce opgeslokt voor bijna zestien miljard dollar. Selipsky werd daarop ook lid van het executive team van Salesforce.

In de mail naar de AWS-werknemers wijst Jassy er ook op dat de cloudrevolutie nog maar in zijn kinderschoenen staat. Nog geen vijf procent van alle it-uitgaven wereldwijd gaat naar clouddiensten, schrijft hij. De volgende jaren zal dat cijfer enorm stijgen en Amazon ligt op vinkenslag om van die hausse zijn deel op te eisen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-24T15:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.