Chargebee haalt honderd miljoen euro op

Het Amerikaans-Indische Chargebee heeft in een nieuwe financieringsronde ruim 100 miljoen euro aan nieuw kapitaal opgehaald. Het bedrijf maakt software waarmee software-as-a-service (saas)-providers hun betalingen en klantenabonnementen kunnen beheren.

Met het nieuw kapitaal wil Chargebee zijn aanwezigheid globaal uitbreiden. Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op 1,2 miljard euro, een verdriedubbeling in waarde in minder dan zes maanden tijd. 

Chargebee werkt voor duizenden snelgroeiende onlinebedrijven die abonnementsdiensten bieden. Het biedt tools voor facturering, het beheer van betalingen en rapporteringen en zorgt dat saas-aanbieders compliant blijven, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen. De software integreert met platformen als Zendesk, Hubspot, Salesforce en MailChimp. 

Chargebee werd in 2011 opgericht door Krish Subramanian, Rajaraman Santhanam, KP Saravanan en T. Thiyagarajan. Het heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco en kantoren in Amsterdam, Chennai en Australië. Momenteel heeft het ongeveer 18.000 organisaties in zijn klantenportefeuille. Tot nog toe heeft het bedrijf 230 miljoen euro aan groeigeld opgehaald. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-20T14:41:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.