Red Hat zet in op nieuw Kubernetes-platform

Red Hat kondigt Red Hat OpenShift Platform Plus aan, een nieuwe editie van zijn Kubernetes-oplossing. Het biedt een complete Kubernetes-stack met alles wat nodig is om bijna elke applicatie te bouwen, implementeren en draaien, overal waar OpenShift draait. Daarnaast is er ook nieuwe ondersteuning voor Red Hat Insights.

Na OpenShift Kubernetes Engine en OpenShift Container Platform is OpenShift Platform Plus de derde incarnatie van Red Hats OpenShift Kubernetes-oplossing. OpenShift Kubernetes Engine is de basiseditie van Red Hat OpenShift en biedt enterprise-Kubernetes op een fundament van Red Hat Enterprise Linux CoreOS om veilig containers te draaien in de hybride cloud. OpenShift Container Platform voegt daar een volledige set aan operationele en ontwikkelaarsdiensten en geavanceerde functies voor applicatieontwikkeling en -modernisering aan toe.

OpenShift Platform Plus bouwt nu voort op de mogelijkheden van OpenShift Container Platform en gaat een stap verder, met onder meer geavanceerde beveiligingsfuncties, ‘day 2 management’-mogelijkheden (voor functies die na de implementatie en uitrol komen) en een wereldwijd containerregister. ‘Met OpenShift Platform Plus kunnen organisaties consistenter beveiligingsfuncties implementeren en applicaties beheren, waar die dan ook gebruikt worden in de open hybride cloud en op elke plek in de softwarelevensccyclus’, noemt Red Hat het zelf.

OpenShift Platform Plus introduceert ook Advanced Cluster Security voor Kubernetes. Dit is ontwikkeld op basis van de StackRox-technologie en biedt ingebouwde en verbeterde Kubernetes-native beveiliging van infrastructuur en workloads gedurende de gehele levenscyclus van applicaties.

Naast de nieuwigheden rond Kubernetes, kondigt Red Hat ook aan dat het zijn predictive analytics-aanbod, heeft uitgebreid naar de open hybride cloud. Red Hat Insights is vanaf nu ook voor Red Hat OpenShift en Red Hat Ansible Automation Platform beschikbaar en komt met uitgebreide mogelijkheden voor Red Hat Enterprise Linux.

Insights vereenvoudigt veel voorkomende taken waarmee it-teams te maken krijgen bij het onderhouden, optimaliseren en schalen van infrastructuur en verhoogt de efficiëntie en verlaagt de kosten. Veel it-teams worstelen met de complexiteit van het beheer van hybride clouds via verschillende, op zichzelf staande tools. Insights biedt een overkoepelende oplossing om alle clouds te beheren, in plaats van verschillende specifieke tools. 

Tot slot introduceert Red Hat de nieuwste versie van zijn Red Hat Enterprise Linux, versie 8.4. De nieuweling helpt om standaardisatie en controle over container-images te behouden, te beginnen met updates voor Podman, de open standaard container-engine van Enterprise Linux. Podman maakt het beheer van containers in de open hybride cloud vanuit een centraal punt mogelijk, of deze nu in het datacenter draaien of op een externe edge-locatie. 8.4 voegt ook nieuwe functionaliteit toe aan Image Builder, een tool die op maat gemaakte en implementeerbare images van het besturingssysteem maakt voor verschillende toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-29T09:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.