Zonder flexibiliteit geen cloudadoptie?

Neem deel aan The Cloud Survey

Cloudonderzoek

Ict-vaktitel Computable wil inzichtelijk maken op welke manier organisaties in de Benelux cloudtechnologie succesvol inzetten. Dit doet de vaktitel voor het vierde achtereenvolgende jaar in de vorm van The Cloud Survey. Dit onderzoek wordt gehouden in samenwerking met Xebia-onderdeel Binx.io.

Uit de afgelopen onderzoeken kwam naar voren dat organisaties de afgelopen jaren massaal hebben gekozen voor de inzet van cloudtechnologie om hun flexibiliteit en innovatiekracht te vergroten. De grootste drempels voor succes bleken het gebrek aan kennis en de veranderweerstand te zijn. Het thuiswerken van de afgelopen periode heeft gezorgd voor een extra impuls in de vraag naar clouddiensten. Zien we dat in deze editie van The Cloud Survey ook terug in de resultaten?

De grootste trends

Als het aankomt op het succes van een migratie, dan zijn het over het algemeen de managers die het minst positief zijn over de resultaten. Ook geven teammanagers het vaakst aan dat het lastig blijft om goede cloudengineers te werven. De grootste trends die deelnemers noemden in voorgaande jaren zijn containers, machine learning en ai, big data-platformen, en infrastructuur als code (programmeerbare infrastructuur).

Wat is de beste aanpak voor een cloudmigratie, welke cloudaanbieders zijn het meest populair, blijven gebrek aan kennis en veranderweerstand de grootste factoren die de adoptie van cloud vertragen? Die vragen willen Computable en Binx.io beantwoorden via The Cloud Survey.

The Cloud Survey

Deel jouw ervaringen, ontvang het rapport en maak kans op mooie prijzen!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik moet lachen om een gebrek aan kennis en veranderweerstand omdat het management vaak de wens van flexibiliteit en innovatiekracht heeft zonder enig benul van de IST, het startpunt van verandering is veelal een 'tech debt' aan achterstallig onderhoud. En na meer dan 700 gesprekken over de weerstand aangaande verandering staan met stip op één de risico's hierin. Want flexibiliteit en continuïteit blijken geen vrienden als het om de cloud gaat, zeker niet als het om de verantwoordelijkheden van de SOLL gaat als je de controle uit handen geeft.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-28T22:00:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.