Dell komt met nieuwe as-a-service-portfolio

Bedrijf zet ook extra in op edge computing

Dell Technologies heeft op zijn Technologies World-conferentie zijn nieuwe Apex-portfolio van as-a-service-diensten voorgesteld. Daarmee wil het bedrijf het complete it-proces, zowel de aankoop, het beheer, het onderhoud als het onderhoud van fysieke it-infrastructuur, tot een dienst omturnen.

Via Apex kunnen klanten hun it schalen volgens hun behoeften om nieuwe toepassingen te lanceren, nieuwe projecten op te starten en in te spelen op de veranderende behoeften van hun organisaties, zegt Dell. Alles wordt daarbij beheerd door Dell en is toegankelijk via één console. Ondernemingen kunnen beroep doen op eigen datacenters, lokale datacenters of grote cloudaanbieders. 

Apex bestaat uit verschillende delen, van opslag over clouddiensten tot ‘custom solutions’. Bij die eerste zijn bijvoorbeeld abonnementen voor één of drie jaar beschikbaar. De capaciteit begint bij 50 terabyte en kan uiteraard verder worden uitgebreid. Als onderdeel van de cloud services bieden ‘Apex Hybrid Cloud’ en ‘Apex Private Cloud’ geïntegreerde compute, storage- en netwerkresources met ondersteuning voor zowel traditionele als cloud-native applicaties. Klanten kunnen dus kiezen voor hybride of private cloudresources voor het afhandelen van kritieke workloads, zoals artificiële intelligentie of virtuele desktopinfrastructuur. 

Bij het Apex-deel custom solutions kan het complete infrastructuuraanbod gevirtualiseerd en op maat gemaakt worden: servers, opslag, gegevensbescherming en hyperconverged-infrastructuur worden als een as-a-service aanbod in de markt gezet. Klanten kunnen de exacte oplossingen en diensten selecteren die ze willen en hun gebruik schalen, terwijl ze enkel betalen voor wat ze gebruiken. ‘Data Center Utility’ voegt nog meer flexibiliteit toe via aangepaste metering en beheerde diensten die in het datacenter van de klant worden toegepast.

Ook het beheer van alle datacenters en cloudomgevingen wordt gecentraliseerd in de ‘Apex console’. Klanten kunnen de console gebruiken om na te gaan welke Apex-diensten het best aansluiten bij hun behoeften en Dell stemt vervolgens de technologie en diensten op elkaar af om het gewenste resultaat te leveren.

Edge

Naast Apex presenteerde Dell op Technologies World ook oplossingen en partnerships die moeten zorgen voor meer waarde uit data aan de edge. Zo wordt het Dell EMC Streaming Data Platform (SDP) geüpgraded  en biedt het real time analytics aan de edge. Een pretpark gebruikt SDP om alerts te versturen naar medewerkers wanneer een attractie onderhoud nodig heeft, gaf Dell als specifieke use case. Het park kan de attractie snel repareren in plaats van dat het op een later tijdstip te maken krijgt met hoge reparatiekosten.  

Daarnaast zijn er ook nieuwe oplossingen voor maakbedrijven: De Manufacturing Edge Reference Architecture met leverancier PTC (software voor product lifecycle management) helpt productiebedrijven om inzichten te verkrijgen uit workstations, computers, mobiele apparaten en andere endpoints binnen de productieomgeving. Met toegang tot edge-data op een plek, kunnen ze bijvoorbeeld de betrouwbaarheid van productielijnen verhogen, operationele kosten reduceren en beter geïnformeerde beslissingen nemen. 

Equinix

Dell Technologies kondigt een samenwerking aan met netwerkspecialist Equinix om de beschikbaarheid van de Apex-diensten via Equinix-datacenters uit te breiden. Dell zal de infrastructuur beheren in een Equinix-datacenter naar keuze van de klant en zal de co-locatiekosten samenvoegen op een factuur.

Door de combinatie van de Dell-infrastructuur en de wereldwijde aanwezigheid van Equinix kunnen organisaties gebruikmaken van de Apex-diensten waar ze nodig zijn en overstappen op een OpEx-model (Operational Expenditures) waarbij ze enkel betalen wat ze gebruiken en inzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-05T15:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.