Google lanceert drie nieuwe data-cloudservices

Google Cloud presenteert tijdens de jaarlijkse Data Cloud Summit drie nieuwe oplossingen voor zijn database- en data-analyseportfolio. Dataplex, Analytics Hub en Datastream, nu in preview beschikbaar, helpen bedrijven voorspellingen en realtime-analyses te doen.

Met Datastream, een serverloze change data capture (cdc) en replicatiedienst, kunnen gebruikers datastromen van Oracle- en MySQL-databases realtime repliceren in Google Cloud-diensten zoals BigQuery, Cloud SQL, Google Cloud Storage en Cloud Spanner. Zo kunnen bedrijven realtime-analyses, databasereplicatie en event-driven architecturen uitvoeren.

Analytics Hub biedt dan weer de mogelijkheid in realtime analyse-uitwisselingen te maken, samen te stellen en te beheren. Met deze functie kunnen gebruikers data en inzichten, bijvoorbeeld dynamische dashboards en machine learning-modellen, veilig binnen en buiten hun organisatie delen. Zo zijn ook zakelijke datasets te combineren met publieke Google-data.

Dataplex, ten slotte, vereenvoudigt het gegevensbeheer en brengt Google Cloud en opensource samen. Gegevens zijn snel op grote schaal te beveiligen, integreren, analyseren en beheren zonder te worden verplaatst of gedupliceerd. Kunstmatige intelligentie en machine learning-mogelijkheden zijn ingebakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-27T11:38:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.