Xebia lijft AWS-partner Oblivion in

Na inlijving gaat Xebia-zusterbedrijf Binx.io zich toeleggen op Google Cloud

De deal werd dinsdag beklonken. Linksvoor staat Xebia-directeur Andrew de la Haije, rechts achter hem (met bril) staat Oblivion-directeur Edwin van Nuil. Binx-directeur Bart Verlaat is de derde van rechts.

Ict-bedrijf Xebia neemt de Apeldoornse clouddienstverlener Oblivion over en verwerft daarmee aanvullende expertise van Amazon Web Services (AWS). Oblivion heeft als enige lokale partij in Nederland de hoogste AWS-partnerstatus. Bij Xebia wordt het een zusterbedrijf van cloudconsultancy Binx.io, dat zich gaat toeleggen op Google Cloud, vertellen de betrokken directeuren aan Computable.

Cloud computing, digitale transformatie en datatoepassingen zijn de drie pijlers waarop Xebia zich momenteel richt, zegt algemeen directeur Andrew de la Haije van Xebia. De Hilversumse dienstverlener wist zijn expertise op deze vlakken lange tijd autonoom uit te bouwen. Om de toenemende vraag bij te benen, besloot het bedrijf kortgeleden tot enkele acquisities. Afgelopen maart werd het Indiase Appcino overgenomen en enkele weken geleden was coMakeIT uit Baarn aan de beurt.

Amazon

"Oblivion kan internationale ambities waarmaken onder paraplu van Xebia"

Nu wordt Oblivion aan het palet toegevoegd. Het bedrijf werd in 1998 opgericht en begon in 2006 met de clouddiensten van Amazon, die toen net in de markt verschenen. In 2018 verwierf de onderneming als eerste in de Benelux de AWS premier consulting partner-status. Er werken ongeveer 45 cloudconsultants.

Oblivion heeft internationale ambities en kan deze waarmaken onder de paraplu van Xebia, vertelt Oblivion-directeur en medeoprichter Edwin van Nuil. Zijn bedrijf is ook actief in Duitsland en Denemarken. Bovendien zijn veel klanten in meerdere landen aanwezig, zoals DSM, PostNL en ABN Amro.

Binx

Xebia heeft al twee werkmaatschappijen die zich bezighouden met clouddienstverlening: Xpirit voor Microsoft Azure en Binx.io voor overige cloudoplossingen, zoals AWS en Google Cloud. Bij Binx werken onder andere 25 AWS-consultants. Met de komst van AWS-partner Oblivion gaat Binx zich meer toeleggen op adviesdiensten voor Google Cloud, meldt Binx-directeur Bart Verlaat.

Verlaat vertelt dat de cloudprojecten die Binx voor klanten uitvoert, steeds uitgebreider worden. Klanten vragen bijvoorbeeld om managed services op hun AWS-omgeving. Dit was voor hem een van de redenen om contact met Oblivion op te nemen. ‘Managed proposities zijn echt in opkomst. Als je AWS kiest, wil je het platform wel optimaal gebruiken. Met managed services zorg je bijvoorbeeld voor optimale en up-to-date cloudcapaciteit en security.’

Meer acquisities

"Managed proposities zijn echt in opkomst"

Volgens Xebia-directeur Andrew de la Haije is Oblivion waarschijnlijk niet de laatste acquisitie. 'We zoeken onder meer naar partijen waarmee we onze diensten kunnen verbreden en verdiepen, bijvoorbeeld door ontwikkeling van low-code. Maar we zijn evengoed op zoek naar geografische uitbreiding, zoals naar Oost-Europa, de Nordics en Duitsland.'

De klanten van Oblivion reageren positief op het overnamenieuws, aldus directeur Van Nuil. 'Ze zien dat onze diensten elkaar aanvullen en herkennen een overeenkomst in bedrijfscultuur. We zijn beide pragmatisch en down to earth. Het voelt heel goed.' Van Nuil blijft ook na de overname directeur van Oblivion.

Xebia telt 1750 medewerkers en biedt it-consultancy vanuit kantoren in Nederland, India, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Dubai. De expertise omvat digitale transformatie, software engineering, cloud, devops en architectuur.

De overname van Oblivion door Xebia is deels gefinancierd met geld van private-equityhuis Waterland. Deze investeerder is sinds kort meerderheidsaandeelhouder in Xebia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-30T08:53:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.