Zoom koopt voor 14,7 miljard cloud-platform Five9

Videobelspecialist Zoom gaat het eveneens Amerikaanse Five9 overnemen, een bedrijf dat software maakt voor cloud-contactcenters. Zoom legt 14,7 miljard dollar voor de onderneming op tafel en daarmee is het de tweede grootste overname in de technologiesector van dit jaar.

Ook voor Zoom zelf is de veruit de grootste overname in de tienjarige geschiedenis van het bedrijf. De acquisitie lijkt vooral bedoeld om Zoom klaar te stomen voor een post-corona-wereld, waarin werknemers terug naar kantoor gaan en fysieke vergaderingen houden. Het Californische bedrijf heeft er een verschroeiende groeispurt op zitten, maar zal dat tempo de komende jaren allicht niet kunnen aanhouden.

Na het uitbreken van de Covid-pandemie vervijfvoudigde het Zoom-aandeel op enkele maanden tijd. Sinds de recordkoers van 559 dollar in oktober vorig jaar heeft het papier wel alweer ruim dertig procent ingeleverd.

Five9 maakt software waarmee bedrijfsvertegenwoordigers met klanten in contact kunnen komen, van op elke locatie. De software zal toegevoegd worden aan de Zoom Phone-dienst, de eigen VoIP-dienst van Zoom. Volgens de Five9-website zijn onder meer Under Armour, Lululemon Athletica en Olympus gebruikers van de tool. Five9 gaat dit jaar uit van een omzet van bijna 550 miljoen dollar. Five9-oprichter Rowan Trollope krijgt de titel van ‘President’ bij Zoom en blijft ceo van Five9. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Zoom-ceo Eric Yuan.

De overname van Five9 door is de tweede grootste deal dit jaar in de technologiewereld, na de aangekondigde overname van Nuance Software door Microsoft. Die acquisitie komt op een slordige twintig miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-19T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.