HP koopt remote work-leverancier Teradici

Partners handen

HP heeft een definitieve overeenkomst gesloten met Teradici om het bedrijf over te nemen. Teradici is gespecialiseerd in tools voor remote access en virtuele werkstations.

De software van Teradici vult de eigen ZCentral Remote Boost-tools van HP aan en laat cliënten op afstand inloggen op werkstations. ‘Door de twee remote access-oplossingen te combineren, kan HP een breder platform bieden dat on-premise en cloud-oplossingen vanaf elk type apparaat omvat, inclusief macOS, publieke clouds en iPad- en Android-tablets’, zegt het bedrijf in een persbericht. 

Teradici heeft er door de coronacrisis en de thuiswerkhausse een sterk jaar opzitten en de groei in het remote werk-segment is er nog lang niet uit. Tot 2028 groeit het segment jaarlijks nog met 17 procent, zo berekende Fortune Business Insights. 

De overname wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 afgerond, afhankelijk van de toetsing door de regelgevende instanties en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-29T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.