Equinix zet stevige voet aan wal in India

Met de voltooiing van de overname van de Indiase activiteiten van GPX Global Systems, breidt Platform Equinix uit naar de strategische Indiase markt. Het bedrijf neemt in Mumbai een via glasvezel verbonden campus met twee datacenters over en betaalt daar 161 miljoen dollar voor.

De uitbreiding van Equinix naar India biedt kansen voor Indiase bedrijven die internationaal (willen) groeien. Tegelijkertijd biedt de expansie kansen voor multinationals die groei en innovatie op de Indiase markt nastreven, zegt Equinix.

De twee datacenters in Mumbai bieden onderdak aan meer dan 350 internationale bedrijven, waaronder grote cloudserviceproviders (AWS, Google Cloud, Oracle Cloud), lokale carriers, content delivery-netwerken, 170 internetserviceproviders en vijf internet exchanges. Equinix wil na de integratie zijn volledig gamma interconnectie- en digitale infrastructuurdiensten gaan aanbieden, waaronder Equinix Connect, Equinix Internet Exchange, Metro Connect, Equinix Fabric en Network Edge. Zo kunnen klanten in India in realtime, rechtstreeks en privé, verbinding maken met meer dan tienduizend bedrijven, waaronder meer dan 1.800 netwerken en drieduizend cloud- en it-serviceproviders.

De digitale economie van India zal tegen tegen 2030 rond de twee biljoen dollar waard zijn, schat Frost & Sullivan, met een jaarlijkse groeipercentage van meer dan twintig procent. Waarschijnlijk zal tegen 2025 al veertig à vijftig procent van de Indiaanse bedrijven beroep doen op containers en hybride multi-clouds.

Wereldwijd is Platform Equinix nu goed voor 230 datacenters in 65 steden in 27 landen. Ongeveer de helft van alle Fortune 500-bedrijven maakt er gebruik van.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-10T13:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.