NXP gaat chips in AWS-cloud ontwerpen

On-premise datacenters te traag

Chipfabriek NXP in China. Foto: NXP|

NXP Semiconductors gaat bij het computerondersteund ontwerpen van gespecialiseerde halfgeleiders gebruik maken van Amazon Web Services (AWS). De chipfabrikant uit Eindhoven heeft AWS verkozen tot zijn voorkeurs-cloudprovider. NXP migreert het overgrote deel van zijn elektronische ontwerpautomatisering (EDA) van on-premise datacenters naar AWS.

NXP verwacht zo efficiënter chips te ontwerpen en verifiëren. Het gaat hierbij om halfgeleiders die speciaal zijn afgestemd op de vereisten van klanten in de auto-industrie. Ook levert NXP veel aan het internet of things en communicatiebedrijven.

AWS biedt meer dan alleen cloudinfrastructuur, grote rekenkracht (high performance computing) en data-opslag. Ook tools voor analytics en machine learning staan NXP ter beschikking. AWS heeft zich de afgelopen jaren beijverd deze diensten op gebied van artificial intelligence (ai) zo toegankelijk mogelijk te maken. 

Dankzij de enorme schaal van AWS is NXP altijd verzekerd van voldoende rekencapaciteit. Voordat NXP nieuwe chips kan produceren, moeten de ontwerpen uitgebreid worden getest en gevalideerd. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de chips veilig zijn, een hoge kwaliteit hebben en zeer goede prestaties leveren.

Tot nog toe kostte het veel tijd om een chip voor te bereiden op productie. De on-premise datacenters hebben namelijk maar een beperkte capaciteit. Via de cloud van AWS komt thans een enorme hoeveelheid rekenkracht beschikbaar. NXP krijgt zo de schaal en flexibiliteit om meerdere projecten tegelijk te draaien, ook al is de complexiteit immens. Ook de analytics- en machine learning-diensten van AWS maken het mogelijk dit testproces te versnellen. 

NXP gaat Amazon QuickSight gebruiken, een business intelligence service voor de cloud. Door de resultaten van de ene teststap snel te vertalen in aanpassingen voor de andere teststap heeft NXP minder tijd nodig om chipontwerpen te verfijnen. 

Volgens Olli Hyyppa, cio van NXP, kan zijn bedrijf door in de cloud te werken sneller innoveren en nieuwe ontwerpen eerder op de markt brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-14T06:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.