Cisco deelt open dashboard voor cloudstoringen

Dit artikel delen:

Cisco gaat storingen in clouddiensten en internetverbindingen in kaart brengen via een online dashboard. De leverancier van netwerkapparatuur maakt die nieuwe dienst voor klanten bekend tijdens Cisco Partner Summit 2021.

Via het dashboard krijgen ict-beheerders volgens Cisco realtime overzicht van mogelijke storingen. Het idee is dat ze die problemen met internetverbindingen of clouddiensten direct kunnen identificeren en sneller op afstand kunnen verhelpen.

‘Storingen en andere netwerk- en cloudproblemen kosten bedrijven in tijden van hybride werken veel tijd en geld', aldus Cisco. De internetmonitorings- en intelligence tool van Cisco worden onder de namen Application Outages en de Internet Outage Map op de markt gebracht. ‘Deze online overzichtskaarten laten realtime de status van internetconnecties en van alle saas-cloudoplossingen ter wereld zien en brengen ook eventuele problemen duidelijk in kaart’, aldus de aanbieder.

Cisco's Thousandeyes-divisie verzamelt de data voor deze kaarten via duizenden meetpunten. Volgens de netwerkleverancier gaat het om het eerste open toegankelijke platform met informatie over internetstoringen op basis van actuele prestatiegegevens. ‘Door op deze manier informatie te verzamelen zijn deze tools minder misleidend en onnauwkeurig dan websites die zich uitsluitend baseren op internetproblemen die door gebruikers gerapporteerd worden. Zo kunnen gebruikers en it-afdelingen connectieproblemen snel linken aan algemene internetuitval of aan een probleem met de eigen verbinding.’

Zero trust en hybride netwerken

Naast het dashboard kondigde Cisco op het partnerevenement ook nieuwe toepassingen aan voor sd-wan. Daarmee moeten langeafstandsnetwerken (wan) en online netwerken beter gecontroleerd kunnen worden en beter zichtbaar zijn. 

Cisco laat verder weten dat het vasthoudt aan zijn visie op hybride netwerken en een ‘zero trust’-beveiligingsoptiek. Daarin zijn ook voor geautoriseerde gebruikers die zich in het netwerk bevinden allerlei beveiligingsmaatregelen opgetrokken die de algehele beveiliging moeten vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-15T10:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.