Cloud stuwt Microsoft-resultaten omhoog

Geld groei financieel

De grote vraag naar clouddiensten doen de resultaten van Microsoft meer dan goed. Over het kwartaal dat eind december eindigde, steeg de omzet naar 51,7 miljard dollar, twintig procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst nam met 21 procent toe tot 18,8 miljard dollar.

Microsoft profiteert bij uitstek van de overgang naar werken op afstand. ‘s Werelds grootste softwarebedrijf verkoopt ook veel tools om deze transitie mogelijk te maken. Na marktleider Amazon, dat volgens Gartner nog twee keer zo groot is, is Microsoft de nummer twee in de cloud. 

De markt voor clouddiensten blijft de komende jaren snel groeien. De inkomsten uit wat Microsoft noemt de ‘intelligent cloud’ namen afgelopen kwartaal met 26 procent toe tot 18,3 miljard dollar. Azure en andere clouddiensten boekten een plus van 46 procent. 

Van verzadiging is geen sprake. De vooruitzichten voor het lopende kwartaal zijn dan ook onverminderd gunstig. Office Commercial 365 bracht negentien procent meer geld in het laatje. 

Ook Dynamics 365 (44 procent meer) en LinkedIn (36 procent) lopen als een trein. Verder blijft Windows  onverminderd een melkkoe. Mede door de gestegen pc-verkopen namen de inkomsten uit Windows-licenties met een kwart toe. 

Microsoft-topman Satya Nadella zei in een toelichting dat het aandeel van tech in het wereldwijde bruto nationale product blijft stijgen. De gemelde resultaten hebben betrekking op het tweede kwartaal uit het gebroken boekjaar 2021/2022.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-26T10:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.