CloudNation verwerft meerderheid in RevoData

CloudNation uit Bunnik neemt een meerderheidsbelang in RevoData, een bedrijf dat klanten ondersteunt bij het moderniseren van dataplatformen. Deze deelname stelt de Nederlandse publieke-cloudspecialist, onderdeel van de Uniserver Group, in staat om de dienstverlening uit te breiden.

Bij de vereenvoudiging van het datamanagement gebruikt RevoData het dataplatform Databricks als basis. Bedrijven kunnen daarmee databronnen uit de private cloud en publieke cloud met elkaar verbinden.

CloudNation, ruim drie jaar geleden opgericht door Arjen Vriens, Bart Boonen en Joran Markx, profileert zich als een onafhankelijke publieke-cloudspecialist. Het bedrijf werkt vooral met AWS en Azure, die in Nederland het grootste marktaandeel hebben. Ook heeft men kennis van het Google Cloud Platform en Oracle Cloud. CloudNation bedient managed service providers, independent software vendors en eindklanten.

De Uniserver Group waar CloudNation deel van uitmaakt, wil in Nederland marktleider worden in het versimpelen van complexe cloudvraagstukken. Ronald Bezuur, oprichter en ceo, ziet datamanagement en artificiële intelligentie daarbij als de sleutels tot succes. Uniserver uit Alkmaar groeide de afgelopen jaren vooral door overnames van datacenter-infrastructuur.

RevoData heeft klanten in de retail, maakindustrie en fintech. Behalve met Databricks wordt gewerkt met onder meer Collibra en Fivetran.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-24T10:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.