Jarig Leaseweb viert ook feest in Japan

Leaseweb heeft in Japan een vestiging geopend. Met de bestaande vestigingen in Singapore, Australië en Hong Kong groeit de aanwezigheid in de APAC-regio. Dit jaar viert het hosting- en cloudservicesbedrijf zijn 25-jarig bestaan.

Pieter Kraan is benoemd tot managing director van zowel Leaseweb Hongkong als Japan. De APAC-regio is een van de snelst groeiende voor Leaseweb wereldwijd. De nieuwe in Tokio gevestigde dochteronderneming zal de strategische behoeften ondersteunen van klanten die zich uitbreiden naar Japan en zal de groei van Leasewebs activiteiten lokaal mogelijk maken. Met twee tier-3-datacenters in Singapore, een onlangs geopend datacenter in Tokio, en andere in Hongkong en Australië, biedt samenwerking met Leaseweb APAC-klanten een lokale en persoonlijke connectie in het hart van de 'next Silicon Valley'.

Minimale latency

Hoewel de cloudhosting- en infrastructuurmarkten in Japan worden bediend door een verscheidenheid aan binnenlandse bedrijven, zijn er tot op heden relatief weinig internationale aanbieders die hun activiteiten daar hebben uitgebreid. Door te investeren in een lokaal datacenter is Leaseweb nu ideaal gepositioneerd om klanten volledige compliance-mogelijkheden, high-performance-diensten en minimale latency te bieden.

‘Wij zien de markt in Japan als een kans om de groei en het succes van onze klanten in de hele regio te ondersteunen’, zegt Arno Witvliet, chief sales officer bij Leaseweb Global. ‘De lancering van ons datacenter in Japan eerder dit jaar was een belangrijke stap in de strategische ontwikkeling van Leaseweb in APAC en ook op het wereldtoneel.’

Bescheiden begin

Sinds de oprichting in 1997 heeft Leaseweb zijn wereldwijde aanwezigheid uitgebreid tot 25 datacenters in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië, met een totale servercapaciteit van meer dan 80.000. Het bedrijf is opgericht door Con Zwinkels en Laurens Rosenthal die beiden werkten als piloot. Zij zochten een manier om waar dan ook ter wereld via internet contact te onderhouden. Dat bleek bijna niet mogelijk, waarna ze zelf aan de slag gingen en Leaseweb oprichtten. ‘Vanaf ons bescheiden begin in 1997, de eerste gehuurde en vervolgens gekochte servers, en internet in zijn technologische kinderschoenen, is het team van Leaseweb in de afgelopen vijfentwintig jaar exponentieel gegroeid’, meldt ceo Zwinkels op de website van Leaseweb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-18T10:29:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.