MS komt met cloudwerkstation voor ontwikkelaars

Event | Microsoft Build 2022

Tijdens het driedaagse evenement Microsoft Build 2022 kondigt het softwarehuis de Microsoft Dev Box aan. Dit geeft ontwikkelaars selfservicetoegang tot krachtige, cloudgebaseerde werkstations die vooraf zijn geconfigureerd en klaar zijn om te coderen voor specifieke projecten. En er is meer!

Satya Nadella, ceo van Microsoft, trapte op 24 mei het evenement af met een virtuele keynote, gericht op Microsofts strategie om ontwikkelaars in staat te stellen meer souplesse, veiligheid en innovatie voor de toekomst te ontsluiten. De tweede dag – vandaag – staat in het teken van kunstmatige intelligentie. Kevin Scott, cto van Microsoft, houdt een rede over de toekomst van ai-ontwikkeltools. Eric Boyd, chief vicepresident engineering, spreekt over de toekomst van Azure AI-innovatie. Er vinden ook breakout-sessies plaats die dieper ingaan op specifiek nieuws en producten, verspreid over alle drie de dagen van het evenement. Nieuws dat tijdens Build 2022 naar buiten komt, is hier te vinden.

Opvallende aankondigingen

Naast de aankondiging van Microsoft Dev Box, waarmee ontwikkelaars selfservicetoegang krijgen tot krachtige, cloudgebaseerde en vooraf geconfigureerde werkstations waren er meer ontwikkelingen.

Computable licht de opvallendste zaken uit:

  • AI-tools geven ontwikkelaars meer mogelijkheden en zorgen voor een revolutie in de manier waarop ze werken.
  • Met het Microsoft Intelligent Data Platform stelt de onderneming klanten in staat zich snel aan te passen aan veranderende landschappen, intelligente lagen toe te voegen aan hun toepassingen, voorspellende analyses toe te passen en hun gegevens te beheren.
  • Microsoft kondigt nieuwe manieren aan voor ontwikkelaars om verbinding te maken met Teams en zijn samenwerkingsstructuur, zowel door een app rechtstreeks in Teams te plaatsen als door Teams-mogelijkheden naar bestaande apps te brengen. Daarnaast zijn de low-code tools van Microsoft onder de aandacht gebracht.
  • Tot slot brengt Microsoft innovaties voor Windows 11 en Microsoft Store voor ontwikkelaars, waaronder nieuwe tools voor het bouwen van apps, nieuwe mogelijkheden voor vindbaarheid en manieren voor ontwikkelaars om te groeien en hun bedrijf te runnen in de Microsoft Store, evenals een nieuwe ontwikkelingskit met ai-mogelijkheden, te weten Project Volterra en een uitgebreide Arm-native developer toolchain.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-25T12:48:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.