Cisco: Security Cloud meest open platform

Na Microsoft heeft nu Cisco zijn plan onthuld voor een geïntegreerde beveiligings- en netwerkdienst voor organisaties van elke vorm en omvang. Eerder kwamen Google en Amazon met soortgelijke aankondigingen om bedrijven beter te beschermen tegen een veelheid aan dreigingen. Security is big business. De grote cloud-aanbieders halen een steeds groter aandeel van hun omzet uit security-diensten.

Cisco profileert zich met zijn security-platform voor end-to-end-beveiliging in hybride multi-cloud-omgevingen als het meest open beveiligingsplatform. Zijn claim is de integriteit van het hele it-ecosysteem te beschermen zonder publieke cloud lock-in. De Cisco Security Cloud stoelt volgens Jan Heijdra, securityspecialist bij Cisco, op schaalgrootte, gevarieerde aanbod en een cloudneutraal bedrijfsmodel.

Cisco kondigt de volgende generatie van zero-trust aan. Veilige toegang wordt mogelijk door voortdurend de identiteit van gebruikers, status van apparaten, kwetsbaarheden en risico-indicatoren te controleren. Deze intelligente controles vinden op de achtergrond plaats, zodat de gebruiker door kan werken zonder dat de beveiliging in de weg zit.

Verder belooft Cisco een vereenvoudiging in het gehele portfolio met de nieuwe, uniforme Secure Client. De helft van de Cisco Secure-agents, waaronder AnyConnect, Secure Endpoint en Umbrella, zal halverwege dit jaar worden samengevoegd. Later zullen daar nog andere elementen bij komen. Dit komt boven op het nieuwe, cloud-delivered Secure Firewall Management Center.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-08T12:51:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.