VMware versterkt basis voor soevereine cloud

Event | VMware Explore 2022 Europe

Het gebruik van de soevereine cloud die voldoet aan de strengste beveiligingseisen en de juridische onzekerheid rond internationale data-overdrachten en verwerking overzee wegneemt, hoeft in principe niet tot hogere kosten te leiden. Ook gaat het niet ten koste van de innovatie. Dit steldt virtualisatie-leverancier VMware tijdens VMware Explore 2022 Europe die deze week plaatsvindt in Barcelona.

De software waarop deze niet onder de Amerikaanse Cloud Act vallende cloud is gebaseerd, komt uit het bestaande portfolio dat VMware hiervoor heeft. VMware Tanzu, dat zich richt op bedrijven die met het container-orkestratie-platform aan de slag willen gaan, is geschikt gemaakt voor de soevereine cloud. Ook het pakket Aria Operations Compliance voldoet aan de EU-regelgeving. Verder zijn nieuwe open ecosystem oplossingen aangekondigd.

VMware versterkt hiermee de basis voor zijn Sovereign Cloud. Het aantal VMware Sovereign Cloud-providers is inmiddels meer dan verdubbeld tot 25 partners wereldwijd. Ook Fundaments, dat als eerste in Nederland de VMware Sovereign Cloud status bereikte, behoort tot deze snel groeiende groep providers.

Gelijkwaardig

Eerdergenoemde nieuwe soevereine saas-innovaties zullen partners in staat stellen diensten te leveren die gelijkwaardig zijn aan die in openbare clouds, stelt VMware. Ze zullen er ook voor zorgen dat gegevens worden beschermd, compliant zijn en binnen nationale territoria blijven. Amerikaanse inlichtingendiensten kunnen geen toegang krijgen tot gegevens die in soevereine clouddatacenters liggen opgeslagen. Ook de interoperabiliteit is geregeld. Met soevereine saas kunnen deze providers gedifferentieerde oplossingen bouwen om moderne workloads te verwerken en van data te profiteren.

Volgens VMware is er geen datasoevereiniteit mogelijk zonder cloudsoevereiniteit. Door saas-services in soevereine omgevingen te brengen, is de soevereine cloud nu realiteit. Het gaat hier niet om aankondigingen, maar om diensten waarmee providers als het Nederlandse Fundaments direct mee aan de slag kunnen gaan. Ook Advanced Wireless Network, Hitachi, Macquarie Government, National Information Center, NCS, PT Aplikanusa Lintsarta, Tata Communications en Credence behoren tot de 25 partners die VMware om zich heen heeft verzameld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Soevereine cloud, paradox want uiteindelijk is het nog steeds somebody elses computer.
En geen hogere kosten, ook bijzonder. Die strengste beveiligingseisen komen gratis zeker.
Doet me denken aan Microsofts Secure NAT. Uitzoeken wat dat nu precies inhield was een karwei toen.
Elke keer kwam ik uit op gewoon Network Address Translation en dat bleek het uiteindelijk ook.
Secure NAT was een marketingterm.
Maar misschien is soevereine cloud gewoon Europese cloud, dus niet vallend onder de Patriot Act.
Zo kun je mooi soevereine vaccinatie promoten, mag je je prik ergens in Europa halen.
Met op bestelling een onderzoek met van te voren de uitkomst dat het echt een goed idee is.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-09T09:44:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.