Uniserver-ceo Luuk Slaats stapt ook in bij Signpost

Luuk Slaats.

Luuk Slaats wordt mede-eigenaar en bestuurder van Signpost. Dat bedrijf uit het Belgische Lokeren levert hardware, software, content en connectiviteit voor het onderwijs. Het bedrijf heeft groeiplannen voor de Nederlandse en Europese markt. Slaats, bekend als ex-directeur van ict-leverancier Centralpoint/Scholten Awater, adviseert dat bedrijf en doet dat naast zijn functie als ceo bij Uniserver, waar hij onlangs startte.

Het worden drukke tijden voor Slaats. Na een sabbatical startte hij in november van dit jaar als ceo bij het Alkmaarse Uniserver. Dat bedrijf heeft de ambitie om het grootste hybride-cloudplatform van Europa te bouwen en benoemde Martin Olij tot cco en Slaats tot ceo. Oprichter en eigenaar Ronald Bezuur kan zich daardoor richten op de Nederlandse en Europese overnamestrategie van het bedrijf, deelde Uniserver destijds.

Vandaag meldt de Belgische leverancier van onderwijs-ict Signpost dat Slaats mede-eigenaar en bestuurder is geworden van dat bedrijf. Slaats heeft een niet nader bekend gemaakt aandeel in Signpost dat eigendom is van een groep investeerders, onder wie Steven Buyse (CVC), Stefan Tournoy (Vente-Exclusive, Veepee), Hans Hermse (ex-Exact Software), Pieter Barremaecker (co-founder Signpost) en Arne Vandendriessche (ceo Signpost Group)

Die leverancier van onderwijs-ict uit Lokeren heeft net als Uniserver Europese groeiplannen. Slaats adviseert het bedrijf zo’n zes keer per jaar ‘of adhoc als dat nodig is', laat Signpost-ceo en -oprichter Arne Vandendriessche weten.

Scholten Awater

Slaats is in de Nederlandse ict-markt bekend als ceo van Centralpoint dat in 2018 Scholten Awater, waar Slaats 17 jaar voor werkte, overnam. Na een sabatical van oktober 2021 (toen Centralpoint werd verkocht aan een Zweedse Dustin) tot oktober 2022 had Slaats een sabbatical. Op 8 november 2022 maakte Uniserver zijn benoeming tot ceo bekend.

Signpost levert hardware, software, content en connectiviteit voor zowel het primair onderwijs als het voortgezet- en beroepsonderwijs en universiteiten. Het heeft partnerovereenkomsten met onder meer HP, Lenovo, Asus, Microsoft en Google en levert een platform voor onder meer licentiebeheer en aan- en verkoop van software voor studenten van universiteiten. Daarop staan ruim 1.300 softwarepakketten van veelgebruikte software tot programmatuur voor hele kleine groepen studenten. Het ict bedrijf behaalde in 2021 185 miljoen euro aan omzet en telt 260 mensen.

Uniserver, dat ruim twintig jaar bestaat, levert met 175 medewerkers allerlei oplossingen voor managed service providers, internet service providers en middelgrote bedrijven. Uniserver Group is opgedeeld in de merken Uniserver (private cloudplatform), Cloudnation (advies en beheer van Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform) en data en ai-specialist RevoData  (Databricks)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-16T11:54:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.