Sogeti helpt autisten en hoogbegaafden aan cloudbaan

Ict-adviesbureau werkt samen met Amersfoortse opleider, coach en bemiddelaar Itvitae

Starter

Ict-adviesbureau Sogeti en opleider, coach en bemiddelaar Itvitae gaan samenwerken. Ze richten zich op een opleiding voor cloudspecialisten die speciaal is toegesneden op jongeren met autisme of hoogbegaafdheid. De partijen ontwikkelen een praktijkgericht opleidingsprogramma dat in september van start gaat.

De opleiding tot cloud-engineer is bedoeld voor jongeren met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid en voor iedereen die baat heeft bij een aangepaste lesmethodiek en begeleiding Tijdens het traject van negen maanden worden de studenten opgeleid om organisaties te helpen bij ict-migraties naar een cloud-omgeving.

Sogeti ondersteunt de opleiding met oefeningen in een Microsoft Azure-domein. Experts van het ict-adviesbureau maken de studenten wegwijs in infrastructure-as-code-toepassingen. De lesgroepen bestaan uit tien tot veertien deelnemers.

Impact

"Zo'n 20.000 jongeren met autisme of hoogbegaafdheid zitten thuis"

Algemeen-directeur Saskia Meeuwessen van Itvitae is blij met de samenwerking met Sogeti. De uitbreiding van de opleidingen met het nieuwe aanbod voor cloudengineer heeft volgens haar sociale impact. ‘De diepgaande cloudkennis en praktijkervaring van Sogeti gecombineerd met onze opleidingsmethodiek voor neurodiverse studenten is een effectieve route naar een duurzame baan als ict-professional’, stelt ze.

‘Iedereen in onze samenleving moet perspectief hebben op een toekomstbestendige baan’, voegt het hoofd van de divisie cloud & development van Sogeti, Arjan Meijer, toe. Naar schatting zitten in Nederland ruim 20.000 getalenteerde jongeren met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid werkloos thuis omdat zij uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs.

Werkervaring

Sinds hun oprichting in 2013 heeft Itvitae ruim vijfhonderd studenten opgeleid en geholpen aan een baan. Het gaat om ict-functies bij ABN Amro, RIVM, Motiv ICT Security en de Sociale Verzekeringsbank.

Itvitae is nog op zoek naar werkervaringsplaatsen voor onder meer softwareontwikkelaars (php, .net, Java), softwaretesters (TMap), cybersecurityspecialisten, ethische hackers, datawetenschappers en functioneel applicatiebeheerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-23T10:49:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.