Atos-bedrijf Eviden biedt quantum-ontwikkelplatform

Het in april afgesplitse Atos-onderdeel Eviden komt met Qaptiva. Dit is een centrale ontwikkelomgeving waarin softwarelibrary's van verschillende samenwerkingspartners op het gebied van quantumcomputing zijn gebundeld. Hiermee kunnen organisaties relatief snel en eenvoudig quantumtoepassingen ontwikkelen. Volgens Eviden is sprake van toenemende vraag naar dergelijke toepassingen.

Onder de naam Qaptiva werkt de dienstverlener samen met diverse bedrijven die actief zijn met quantumcomputing, zoals ColibrITD, QuantFI, Qubitsoft, Qubit Pharmaceuticals, Qurisk en Multiverse Computing. Hun diensten worden geïntegreerd in één aanbod en samen ontwikkelen ze sectorspecifieke oplossingen voor bijvoorbeeld de auto-industrie, defensie, energiebedrijven en financiële dienstverleners.

Ontwikkelomgeving

Qaptiva is een ontwikkelomgeving om codes te schrijven en te implementeren met verschillende quantumhardware-toepassingen, al dan niet in de cloud. De codes worden geprogrammeerd, geoptimaliseerd en beheerd via een zogeheten quantum processing unit (QPU), het brein van een quantumcomputer.

Eind april bracht Atos zijn activiteiten op het gebied van digitalisering, cloud computing, cybersecurity en big data onder in het nieuwe merk Eviden. De resterende activiteiten, zoals het infrastructuur- en werkplekbeheer en outsourcing, behouden de naam Atos.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-02T16:31:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.