HP biedt communicatie als webdienst voor MKB

Dit artikel delen:

Ict-leverancier HP gaat communicatiediensten als webdienst aanbieden. Dat wordt ook wel CaaS genoemd: 'communication as a service'. Het gaat onder meer om een geïntegreerd platform voor communicatiedoeleinden (unified communications) en om videobewaking die de onderneming via internet beschikbaar stelt. De webdienst is gericht op middelgrote en kleine bedrijven die steeds vaker bij hun telecomleverancier aankloppen voor diensten op het snijvlak van telecom en ict.

De webdiensten bestaan uit vier onderdelen, waaronder videosurveillance en interactive voice response (ivr), in de volksmond ook wel stemcomputers genoemd. Die twee worden geleverd door HP. De andere twee onderdelen zijn unified communications (geïntegreerde telefoon- en maildiensten) en ip-contactcenters. Zij worden geleverd door de HP-partners Octon (ip-contactcenters) en Cosmocon (unified communications). HP onderhandelt nog met andere bedrijven om het partnernetwerk uit te breiden.

Het HP Agregation platform, de softwarecode die de basis van de webdienst vormt, dient volgens de leverancier als een integratielaag tussen de vier communicatiediensten, de systemen van de telecomaanbieders en de systemen van de bedrijven die de dienst afnemen. Het platform integreert met de in de markt veelgebruikte contactcenters van Broadsoft en Microsofts Hosted Messaging and Collaboration (HMC).

Hardware

De nieuwe webdienst van HP omvat zowel de levering van software, hardware als diensten. Middelgrote en kleine bedrijven kunnen de financiering op meerdere manieren regelen.

De ict-leverancier zegt dat het de webdienst momenteel bij telemaanbieders invoert, maar kan geen namen noemen. De partijen willen dat niet bekend maken uit concurrentie-overwegingen.

HP ziet dat het gebruik van software als webdiensten bij bedrijven toenemen door steeds snellere dataverbindingen. Het bedrijf biedt ongeveer drievierde deel van zijn software als webdienst aan. De nieuwe webdienst is ondergebracht bij het bedrijfsonderdeel Communications Media Solutions Group (CMSG).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed dat een partij als HP inziet dat binnen de MKB markt er mogelijkheden zijn innovatieve diensten aan te bieden waardoor bereikbaarheid, productiviteit en communicatie sterk verbetert. Wij als Total Circle roepen dit al langer en verwelkomen HP in deze interessante groeimarkt. Mvgr. Wiljan van Werkhoven. Total Circle.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-17T08:03:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.