Forrester: Cloud groeit harder dan voorspeld

Cloudstrategie

De wereldwijde omzet uit publieke cloud computing-diensten groeit harder dan eerder was voorspeld. Marktonderzoeker Forrster stelt de verwachte omzet naar boven bij. In het eerste kwartaal van 2011 verwachtte het analistenbureau dat in 2020 de wereldwijde omzet zou uitkomen op honderdzestig miljard dollar. De analist verwacht nu dat de markt zal groeien tot 191 miljard dollar. In 2013 werd wereldwijd 58 miljard dollar geïnvesteerd in cloud computing. Dat schrijft het bureau in het rapport 'The Public Cloud Market Is Now In Hypergrowth.'

De marktonderzoeker: 'In 2020 komt het grootste deel van de omzet voor rekening van cloud-applicaties, namelijk 133 miljard dollar. Cloud-platformen en zakelijke clouddiensten tekenen voor respectievelijk 44 en veertien miljard dollar.'

Forrester: 'De markt voor cloud computing groeit harder dan we aanvankelijk hadden voorspeld. Cio's kiezen steeds vaker voor cloudoplossingen en haken in op het veranderende ict-landschap.'

Maar de analisten zien ook uitdagingen. 'Het duurt tientallen jaren voordat barrières  die cloud computing vanuit een andere tijdgeest heeft, geslecht zijn.' Als voorbeelden noemen de analisten een naar binnen gekeerde bedrijfscultuur en financiële, juridische en psychologische barrières.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Uit het artikel: De markt voor cloud computing groeit harder dan we aanvankelijk hadden voorspeld.


Dit zegt niets over de groei van de cloud, maar wel alles over de forecast-kunde van Forrester :-)

Dit verklaart ook een explosieve groei van cloudprovider die het later niet kunnen overleven. Ze gaan of failliet of worden overgenomen door andere partijen. Beste cio, heb je al over je Exit-strategie nagedacht?

Het venijn zit altijd in de staart: "Als voorbeelden noemen de analisten een naar binnen gekeerde bedrijfscultuur en financiële, juridische en psychologische barrières."

Momenteel spelen inderdaad de juridische en psychologische barrières doordat Snowden ons duidelijk maakte dat het Amerikaans clouddatagraaien ver gaat, heel ver nu blijkt dat Microsoft data af moet geven op basis van Stored Communications Act die opgeslagen ligt in Europese datacentra.

Andere analisten schatten de (virtuele) schade die door onthullingen van Edward is ontstaan dan ook op vele miljarden maar ik denk dat hier de huid vaak al verkocht is voordat de beer geschoten is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-25T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.