Discover 2014

HP haalt Mendix als partner voor Helion-cloud

Dit artikel delen:

De Nederlandse app-ontwikkelaar Mendix heeft een samenwerking met HP gesloten om het Helion cloud-portfolio uit te breiden met zijn visuele, modelgedreven one-click applicatieontwikkeltools. Dit stelt bedrijven in staat om sneller multi-channel bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, direct te implementeren en automatisch te schalen om de pieken in de vraag op te vangen die kenmerkend zijn voor de huidige digitale economie. Het betreft een internationale samenwerking.

De combinatie van Mendix' no-code rapid application development (rad)-aanbod en HP Helion biedt volgens beide partijen it-organisaties de kans om op een snellere en flexibeler manier nieuwe applicaties op te leveren. 'Alleen dan kunnen organisaties kansen verzilveren, innovatie bevorderen en duurzame groei realiseren', aldus Derek Roos, algemeen directeur en mede-oprichter van het Rotterdamse Mendix.

Mendix en HP presenteerden hun geïntegreerd en schaalbaar platform tijdens de klantendag HP Discover 2014 in Barcelona. HP Helion Development Platform is een schaalbaar cloud applicatieplatform dat gebouwd is op de open standaarden van de Cloud Foundry-software en OpenStack-technologie. HP zoekt voor dit platform partners met een toegevoegde waarde om zo een eco-systeem rond zijn Helion-cloud op te bouwen. Naast Mendix werkt HP bijvoorbeeld met partners als Alcatel, Symantec en Telecom Italia.

Injectie

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatieplatform, kreeg begin dit jaar 25 miljoen dollar van de Amerikaanse groei-investeerder Battery Ventures, HENQ Invest en Prime Ventures. De kapitaalinjectie is bedoeld voor productontwikkeling en vergroting van marktaandeel en verdere internationale expansie van het Rotterdamse bedrijf. Mendix is al in de Verenigde Staten actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Cloud Computing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-04T16:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.