Nieuw: imagolijsten voor onderwijs, overheid en zorg

Computable onderzoekt imago ICT-bedrijven

Top 100

Computable onderzoekt binnenkort het imago van ict-bedrijven in de Nederlandse markt. Hiervoor roept het iedereen op om ict-bedrijven aan te melden. Dit kan tot en met 31 maart 2015. Uiteindelijk zullen de honderd ict-bedrijven met de hoogste omzet over 2014 in het onderzoek worden meegenomen. De lijst wordt gepresenteerd in de jaargids Computable 100, die in november 2015 verschijnt.

Het is voor het eerst dat Computable de markt betrekt bij het samenstellen van de bedrijfslijst voor het imago-onderzoek. Voorheen werd de lijst samengesteld op basis van financieel onderzoek door Mazars Berenschot Corporate Finance. Zij stelden voor Computable de lijst samen op basis van gerealiseerde jaaromzet. Doordat echter niet alle ict-bedrijven Nederlandse omzetcijfers rapporteerden, ontbraken verschillende spelers in de lijst. Om volledig te zijn, kiest Computable in 2015 voor een andere opzet.

Dat betekent dat alle ict-bedrijven in aanmerking komen voor het imago-onderzoek. Om een eerste schifting aan te brengen is er wel een ondergrens vastgesteld voor deelname. Om in aanmerking te komen voor het imago-onderzoek moet het ict-bedrijf in 2014 een minimale omzet van vijftien miljoen euro in Nederland hebben gerealiseerd. Daarnaast moet het ict-bedrijf minimaal drie jaar actief zijn.

Onderwijs, overheid en zorg

Nieuw dit jaar is dat Computable naast de Computable 100-lijst ook imagolijsten gaat samenstellen met ict-bedrijven die zich richten op de publieke segmenten onderwijs, overheid of zorg. Om in één van deze drie onderzoeken meegenomen te worden, moet het ict-bedrijf zich specifiek richten op één van de verticale. Het is dus niet mogelijk om in meerdere categorieën mee te doen. Wanneer een ict-bedrijf zich breed in de markt positioneert en dus meerdere verticale segmenten bedient, dan kan alleen aan het algemene imago-onderzoek worden meegedaan.

Doordat Computable de imagolijst loskoppelt van de financiële lijst van Mazars Berenschot Corporate Finance is het niet meer mogelijk om een algehele lijst samen te stellen waarin de resultaten van beide onderzoeken zijn verwerkt. Vanaf 2015 komt Computable daarom met twee aparte lijsten. Wel zullen binnen het financiële en imago-onderzoek specifieke deelgebieden worden doorgemeten.

Aanmelden

Aanmelden voor het jaarlijkse imago-onderzoek van Computable kan op http://www2.computable.nl/imago. Aanmelden kan tot en met 31 maart 2015.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-11T14:51:00.000Z Sander Hulsman