Jury Computable Awards beoordeelt zorgprojecten

Dit artikel delen:

Het voortraject voor de Computable Awards 2016 is in volle gang en morgen start de eerste presentatieronde. De top tien binnen de categorie ict-project van het jaar in de zorg zijn morgen, 25 maart 2016, uitgenodigd om hun project toe te lichten aan de hand van een pakkende pitch voor de projectjury.

Sinds vorig jaar is Computable gestart met awards uitreiken voor verschillende projectcategorieën. Hiervoor beloonde de vaktitel projecten in twee categorieën: publieke en zakelijke markt. Sinds 2015 worden projecten in het grootzakelijk, mkb, de zorgsector, overheid en onderwijsmarkt van elkaar onderscheiden en zijn er voorrondes opgesteld om de projecten inhoudelijk te laten beoordelen door vakjury's met expertise per sector.

Morgenmiddag 25 maart, 2016 vanaf 12.30 uur starten de presentaties. De volgende tien projecten komen aan bod:

Alrijne Ziekenhuis verbetert logistiek op de operatie kamer (OK) met betere patiëntveiligheid, kostenreductie en verbeterd zorgproces als gevolg.

Deventer Ziekenhuis gaat MedEye integraal gebruiken. Dit is een innovatieve en bij het Deventer Ziekenhuis bewezen ict-oplossing die alle medicatie kan herkennen en de verpleegkundigen daadwerkelijk in staat stelt medicatiefouten te herkennen, stoppen en voorkomen. 

Elkerliek Ziekenhuis maakt grootschalige digitaliseringsstap. Sinds eind 2015 werken alle zorgprofessionals op elke locatie vanuit één geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (HiX). Van tientallen verschillende applicaties is Elkerliek ziekenhuisbreed met hulp van ChipSoft overgestapt op één geïntegreerd systeem.

Gastenhof kan met inzet van CI!CT (Cliënt & ICT) jongeren van 6 tot 23 jaar, met een licht verstandelijke beperking en complexe zorgvragen, ondersteunen om deel te blijven nemen aan de maatschappij.

Huisartsen regio Roermond en Echt, Laurentius Ziekenhuis en Meditta. Zorgdomein wordt door de huisartsen in de regio Roermond en Echt al volop gebruikt voor het digitaal verwijzen van patiënten naar de poliklinieken van het Laurentius Ziekenhuis en Meditta. Nu komt hier de mogelijkheid bij om ook digitaal alle vormen van eerstelijns diagnostiek aan te vragen, denk aan laboratoriumdiagnostiek, beeldvormende onderzoeken, functieonderzoeken, et cetera. 

MainPort introduceert 3D Video Collaboration Suite. Via de nieuwste video conferencing systemen zijn 3D-beelden van botten, organen, bloedvaten en spieren tot in de kleinste details zichtbaar én online beschikbaar voor medisch specialisten in de hele wereld. 

Markenheem centra voor ouderenzorg en dienstverlening heeft een nieuwe ict-partner gevonden met behulp van adviesbureau Raax en een groot deel van zijn infrastructuur vernieuwd.

MeanderGroep heeft de ondersteuning, het beheer en de installatie van alle zorgtoepassingen ondergebracht bij systeemintegrator Zetacom. De overeenkomst is van toepassing op vrijwel alle locaties van de Limburgse zorginstelling en behelst onder andere telefonie, verpleegoproep, Wi-Fi, personenalarmering en locatiebepaling.

Vecozo kreeg het in één jaar tijd voor elkaar om in samenwerking met projectpartners Cisco, EMC en OpenLine een Stretched Software Defined Datacenter neer te zetten.

Vitaal Thuis is een coalitie van inmiddels ruim veertig partijen uit de zorg, het bedrijfsleven en kennisinstellingen die, samen met een gebruikerspanel, samenwerken aan de grootschalige implementatie van thuiszorgtechnologie. 

Projectjury

De uitvoerende partijen van de projecten mogen hun successen en geleerde lessen toelichten aan de vijfkoppige projectjury bestaande uit:

Dion Kotteman (juryvoorzitter vanuit de hoofdjury), oud-Rijks-CIO, zelfstandig adviseur en lid van de raad van commissarissen van Loyalis
Hans Reterink, managing consultant bij Berenschot
Reza Sarshar, eigenaar van Kaizen ICT Projectmanagement & Marketing
Kees Wiegers, oprichter van KWIC Transfusion Safety
Steef-Jan Wiggers, Microsoft Azure en integration consultant bij DutchWorkz

Open voor publiek

De presentaties zijn open voor publiek en vinden plaats op de zesde verdieping van het Beatrixgebouw op het Jaarbeursplein in Utrecht. Na de presentaties rond half vijf mag iedereen aansluiten bij de vrijdagmiddagborrel van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-24T10:33:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.