Computable kondigt startup-platform NEXT aan

Ict-vaktitel kondigt nieuwe platform aan op 50ste verjaardag

Dit artikel delen:
Logo Computable NEXT

Ict-vaktitel Computable kondigt op zijn vijftigste verjaardag een nieuw platform aan: Computable NEXT. Dit platform gaat op 31 oktober 2018 officieel van start en geeft een inkijkje in de wereld van Nederlandse tech-startups. Met het platform wil Computable de verbindende schakel zijn tussen deze jonge ondernemingen en de gevestigde ict-orde in de Nederlandse markt, zodat ze gezamenlijk innovatie verder kunnen stimuleren.

Computable kondigt de nieuwe strategie aan op zijn eigen verjaardag. Op 21 september 1968 werd namelijk de eerste uitgave van Computable verspreid en sindsdien informeert de vaktitel over de Nederlandse ict-markt en helpt het ict’ers in hun carrière. In al die jaren stond innovatie centraal en dat zal met Computable NEXT ook de komende vijftig jaar zo blijven. Er wordt daarbij vooral gekeken naar al die mooie tech-startups die Nederland rijk is, naar welke innovatieve technologieën zij naar de markt brengen en hoe zij zich als organisatie ontwikkelen.

Onder de noemer ‘Accelerating startup innovation’ gaat Computable Nederlandse tech-startups helpen met hun ontwikkeling. De ict-vaktitel doet dit vooral met exposure. Tech-startups kunnen namelijk gratis een bedrijfspagina op Computable NEXT krijgen, maar kunnen ook aan de Nederlandse ict-markt laten zien wat zij inhoudelijk allemaal in huis hebben en hoe zij als organisaties zich ontwikkelen.

Helpen richting volwassenheid

Computable feliciteren?

Wilt u Computable feliciteren met zijn vijftigste verjaardag? Doe dit dan via social media met de hashtag #Computable50. Maak uw bericht persoonlijk door naast de felicitatie kort te vertellen wat u kenmerkend vindt aan Computable of wat u de belangrijkste ontwikkeling vindt van de afgelopen vijftig jaar.

De content die gecreëerd wordt rondom de Nederlandse startups kunnen zij via hun eigen kanalen verder uitdragen. Voor het creëren van content en het uitdragen ervan worden deze startups beloond. Via een speciaal ontwikkeld algoritme kunnen deze startups credits verdienen en in die hoedanigheid diensten gaan afnemen bij Computable. Zo kunnen zij een groot redactioneel bedrijfsportret verdienen, maar ook kunnen zij leads gaan generen via whitepapers, mogen ze vacatures gaan plaatsen en kunnen ze gebruik gaan maken van de persberichtdienst Techwire. Computable wil zo de Nederlandse tech-startups helpen richting volwassenheid.

‘Kenmerkend voor startups is dat ze vaak in één ding al heel goed zijn, maar dat ze aan andere disciplines een tekort in hun organisatie hebben’, licht Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman de keuze voor het nieuwe platform Computable NEXT toe. ‘In alles wat wij doen verbinden wij mensen en organisaties met elkaar. Dit doen wij op onze live events, maar ook bijvoorbeeld op onze website met onze expertcommunity. Zowel eindgebruikers als volwassen ict-bedrijven weten hun weg naar ons te vinden, maar voor startups gold dit nog niet. Zij vormen echter wel onze toekomst en daarom willen wij er ook voor hen zijn.’

Simpel en efficiënt

Computable NEXT is dus voor en over Nederlandse tech-startups en content wordt dus mede door hen zelf aangeleverd. De content die op dit platform gecreëerd wordt, is voor een breder publiek dan alleen tech-startups. Startups krijgen de mogelijkheid om zich te laten zien, te vertellen waar ze mee bezig zijn en hoe hun organisatie zich ontwikkelt. De experts, lezers en bezoekers van Computable krijgen graag dergelijke innovatie voorgeschoteld, maar kunnen ook de startups gaan helpen in hun ontwikkeling. Samen kunnen ze zodoende ervoor gaan zorgen dat innovatie in Nederland een boost gaat krijgen.

‘Het model van Computable NEXT is even simpel als efficiënt’, vervolgt Hulsman. ‘Startups geven een kijkje in de keuken van hun jonge onderneming en hoe beter deze content gewaardeerd wordt, des te meer belonen wij hen voor hun inspanningen. Zodoende creëren we content waar we allemaal wat aan hebben. Uiteraard zullen onze Computable-experts ook actief gaan worden op NEXT en zullen wij als redactie onafhankelijke content over startups blijven publiceren.’

Feest tijdens vakbeurzen

Computable NEXT gaat op 31 oktober 2018 officieel gelanceerd worden tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo, tijdens de viering van het vijftigjarig jubileum van Computable in zijn eigen Computable Café. Iedereen die bij dit jubileumfeest en de lancering van Computable NEXT aanwezig wil zijn, is welkom. Hiervoor dient men zich te registeren voor Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo en moet worden ingeschreven voor de sessie ‘Feestelijke borrel Computable 50 jaar’.

Voorafgaand aan deze borrel kunnen vanaf 14.00 uur er ook een aantal inhoudelijk sessies bezocht worden die in het teken staan van het vijftigjarig jubileum van Computable. Zo spreken ict-historicus Gerard Alberts, trendwatcher Vincent Everts, Computable-columnist en stand-up comedian Jacob Spoelstra en eren wij de persoon, organisatie of technologie die de afgelopen vijftig jaar in de ogen van de redactie van Computable de belangrijkste stempel heeft gedrukt op de Nederlandse ict-sector. Aanmelden hiervoor kan door tijdens de registratie deze sessies aan te vinken in het seminarprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-21T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.