Nederlandse ict’er waardeert ict-opleiding met een 8,1

Pink Elephant is populairste ict-opleider

Opleiding volwassenen educatie

Nederlandse opleidingscentra in ict krijgen gemiddeld een 8,10 van hun deelnemers. Pink Elephant is de populairste ict-opleider en krijgt gemiddeld een 9,33 van zijn eigen cursisten en trainees. Dit blijkt uit onderzoek onder 964 Nederlandse ict’ers door Enigma Research in opdracht van ict-vakblad Computable.

In het ICT-opleidersonderzoek voor de nieuwe jaargids Computable Careerguide is studenten, cursisten en trainees van zoveel mogelijk ict-opleidingsinstellingen gevraagd een oordeel te vellen over het eigen opleidingsinstituut. Specifiek werd er gevraagd naar het lesaanbod, de prijs/kwaliteit-verhouding, het niveau van de docent(en)/trainer(s), de actualiteit van de lesstof, de opgedane vaardigheden, de kwaliteit van toetsing, de toepasbaarheid van lesstof, het inspelen op actuele ontwikkelingen, de waarde van diploma of certificaat en de overall tevredenheid.

Wat in de resultaten vooral opvalt is dat de kwaliteit van de docenten en trainers het best wordt beoordeeld. Dit cijfer komt namelijk gemiddeld op een 8,28. Overigens wordt dit deelgebied met een 8,26 op de voet gevolgd door de actualiteit van de lesstof. Andere deelgebieden die boven gemiddeld scoren zijn met een 8,17 het lesaanbod en met een 8,14 de waarde van het diploma over certificaat. Precies gemiddeld scoren met een 8,10 zowel de toepasbaarheid van lesstof als het inspelen op actuele ontwikkelingen. De deelgebieden overall tevredenheid, opgedane vaardigheden,  prijs/kwaliteit-verhouding en de kwaliteit van toetsing scoren onder gemiddeld met respectievelijk een 8,09, 8,05, 7,95 en een 7,83.

Deellijsten

"Het is het niveau van de docent(en)/trainer(s) waar Pink Elephant met een 9,56 zijn hoogste gemiddelde cijfer voor een deelgebied scoort."

Binnen de tien verschillende deelgebieden voert Pink Elephant ook nog eens vier top 10’s aan. Het bedrijf scoort het hoogst op de gebieden niveau van de docent(en)/trainer(s), opgedane vaardigheden, kwaliteit van toetsing en waarde van diploma of certificaat. The App Academy scoort het hoogst op basis van de actualiteit van de lesstof, de toepasbaarheid van de lesstof en de overall tevredenheid. Master it Training, Info Support en Ictivity Training leiden allemaal één deelgebied, respectievelijk de categorieën lesaanbod, prijs/kwaliteit-verhouding en inspelen op actuele ontwikkelingen.

Het is het niveau van de docent(en)/trainer(s) waar Pink Elephant met een 9,56 zijn hoogste gemiddelde cijfer voor een deelgebied scoort. Toch is dit niet het hoogste gemiddelde cijfer dat in het totale ict-opleidersonderzoek aan een nummer 1 van een deelgebied is toegekend. The App Academy scoort met een 9,57 het beste op basis van de actualiteit van de lesstof. Toch is het Info Support die het allerhoogste gemiddelde wist te realiseren op een deelgebied binnen het totale onderzoek. Met een 9,75 scoort het by far het hoogst op basis van de prijs/kwaliteit-verhouding. Sterker zelfs, Pink Elephant is op deze deellijst de nummer 2 met ‘maar’ een 9,38.

Top 10 opleiders

Pink Elephant scoort in het opleidersonderzoek dus een gemiddelde van 9,33. Dat is precies twee tienden meer dan de nummer twee Info Support, dat zelf slechts één honderdste meer scoort dan de nummer drie The App Academy. Overigens kregen ook de nummers 4 en 5 gemiddeld een eindbeoordeling boven de 9. Quint Academy kreeg van zijn deelnemers een 9,09, Ictivity Training werd beloond met een 9,03.

De top 10 in het opleidersonderzoek (zie kader hieronder) wordt verder gevuld met TSTC, dat een 8,85 als gemiddeld eindcijfer kreeg van zijn deelnemers, en IT Management Group en CAI. Deze beide opleidingsinstituten kregen een 8,50 van hun cursisten en trainees, maar IT Management Group gaat op de ranglijst voor CAI omdat het meer beoordelingen kreeg van respondenten. Master it Training eindigt met een 8,48 uiteindelijk als negende, KPN Consulting sluit de top 10 af met een 8,39.

1.            Pink Elephant – 9,33

2.            Info Support – 9,13

3.            The App Academy – 9,12

4.            Quint Academy – 9,09

5.            Ictivity Training – 9,03

6.            TSTC – 8,85

7.            IT Management Group – 8,50

8.            CAI – 8,50

9.            Master it Training – 8,48

10.          KPN Consulting – 8,39

Career Guide

Lees de whitepaper

De Computable Career Guide 2018

Alle resultaten van het ICT-opleidersonderzoek van Enigma Research zijn terug te vinden in de jaargids Computable Career Guide. In deze gids zijn ook onderzoeken opgenomen over Nederlandse ict-werkgevers en een functie- en salarisonderzoek in informatiemanagement. De komende dagen zullen er op de website van Computable diverse artikelen over de onderzoeken worden geplaatst. 

De jaargids is te downloaden via deze link of na te bestellen door een e-mail te sturen naar: itmedia@jaarbeurs.nl ovv Career Guide.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-19T11:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.