80 studenten krijgen stoomcursus cybersecurity

Tachtig studenten uit verschillende studierichtingen starten maandag 20 augustus 2018 een stoomcursus cybersecurity tijdens NCS3 2018. Dat is een zomerschool die voor de derde keer georganiseerd wordt en moet bijdragen aan het oplossen van het tekort aan cybersecurity-professionals. Er is ook een wedstrijd aan verbonden waarbij de winnaars advies uitbrengen aan de Cyber Security Raad.

Tijdens de zomercursus worden de studenten meegenomen door trends en ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity, waarbij zowel technische als niet-technische aspecten aan bod komen.

De studenten gaan in op digitale beveiliging, kritieke infrastructuren, cyberdreigingen, privacy en innovaties rondom datatechnologie en cybersecurity. De cursus wordt in het Engels gegeven. Studenten hebben vooraf een motivatiebrief en cv moeten sturen. Daaruit zijn tachtig deelnemers geselecteerd.

In de NCS3 werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen om kennis over te dragen naar werknemers van de toekomst. Het lesprogramma wordt onder meer verzorgd door Siemens, AIVD, TU Delft en IBM. NCS3 wordt georganiseerd door dcypher (zie kader), de cursus is een initiatief van de Cyber Security Raad en wordt mede gefinancierd door belangenorganisatie Nederland ICT en ict-dienstverlener CGI. 

Studenten adviseren Cyber Security Raad

Studenten worden begeleid door een mentor uit de securitybranche en er is een netwerkdiner met bedrijven ingepland. Het diner wordt gehost door KPN.

De week wordt afgesloten met een Cyber Security Challenge waarbij de studenten in groepen een advies mogen opstellen voor de Cyber Security Raad. Dat is het nationaal en onafhankelijk adviesorgaan van het kabinet rondom cyberveiligheid. Een jury beoordeelt de adviezen. De winnende groep mag het advies persoonlijk overbrengen aan de CSR.

dcypher

dcypher verenigt onderzoekers, docenten, producenten, gebruikers en beleidsmakers in Nederland om kennis en kunde over cyberveiligheid te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

en in de pauze hun AI, IoT en blockchain kennis updaten, hebben ze dat ook weer gehad.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-17T10:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.