Computable verlengt onderzoek Career Guide

Computable verlengt het werkgevers- en opleidersonderzoek met een week. De resultaten uit beide onderzoeken worden in juni in de Computable Career Guide gepresenteerd. Inmiddels hebben ruim 2.500 mensen deelgenomen aan de onderzoeken. Deelname aan een of beide onderzoeken is nu mogelijk tot en met aanstaande zondag 19 januari.

Vorig jaar namen in totaal 4.077 mensen deel aan beide Computable-onderzoeken. Dit jaar worden de onderzoeken ten opzichte van 2019 een paar weken eerder gedaan en vanwege de vakantietijd ligt de respons iets achter op vorig jaar. Daarom laat Computable beide onderzoeken een week langer openstaan.

Voor de Computable Career Guide onderzoekt Computable hoe ict-bedrijven en niet-ict-organisaties het doen als ict-werkgever en beoordelen studenten, cursisten en trainees hun (voormalig) ict-opleider. Zowel het werkgevers- als opleidersonderzoek komt in samenwerking met Enigma Research tot stand.

Werkgevers- en opleidersonderzoek

Beoordeel uw werkgever of opleider

Werkgeversonderzoek

Opleidersonderzoek

Iedereen die werkt in een ict-functie kan zijn eigen werkgever beoordelen op zaken als werkzaamheden en verantwoordelijkheden, waardering, de ruimte en kansen om optimaal te presteren, de geboden uitdagingen, scholingsmogelijkheden, doorgroei- en carrièremogelijkheden, salaris, reisafstand en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook komen zaken aan bod als de betrokkenheid bij de werkgever en de algemene tevredenheid.

Het ict-opleidersonderzoek is vergelijkbaar opgetuigd en hieraan kunnen alle studenten, cursisten en trainees deelnemen die op dit moment of het afgelopen jaar een ict-opleiding hebben gevolgd. Dit geldt dus voor zowel fulltime-studenten als om- en bijscholers. Uiteraard wordt gevraagd naar het niveau van de studie. Ook worden de ict-opleiders beoordeeld op zaken als lesaanbod, prijs-kwaliteitsverhouding, niveau van de docent(en)/trainer(s), actualiteit van de lesstof, de opgedane vaardigheden, de kwaliteit van toetsing, de toepasbaarheid in de praktijk, de flexibiliteit van de opleider om in te spelen op actuele ontwikkelingen en de waarde van het diploma of certificaat.

Spiegel voorhouden en kpi’s

Ontvangen Computable Career Guide

Wilt u ook de Computable Career Guide vanaf 19 juni 2020 toegestuurd krijgen? Meld u dan nu voor deze jaargids aan! Via het volgende formulier kunt u uw gegevens achterlaten en ook kunt u hier kiezen om meer producten van Computable toegestuurd te krijgen:

https://account.computable.nl/acties/specials

In beide onderzoeken zullen de deelnemende werkgevers en opleiders een gemiddeld eindcijfer krijgen van hun medewerkers en studenten/trainees. Ook worden ze op de specifieke deelgebieden beoordeeld met een cijfer. Deze cijfers kunnen als spiegel dienen voor de deelnemende organisaties, maar ook kunnen via een nulmeting jaarlijks kpi’s worden opgesteld om de organisatie intern te verbeteren, Computable stelt daarom ook op verzoek alle gegevens per deelnemende organisatie beschikbaar, zodat deze werkgever of opleider deze spiegel voorgehouden krijgt.

Om tot een goed oordeel te komen per werkgever of opleider, is het noodzakelijk dat er vanuit de medewerkers en studenten/trainees voldoende respons komt. Computable roept dan ook alle ict-bedrijven en niet-ict-organisaties die zich als ict-werkgever willen profileren op om hun medewerkers te mobiliseren om deel te nemen aan het ict-werkgeversonderzoek. Hetzelfde geldt voor alle Nederlandse ict-opleidingsinstituten. We hebben de respons van hun deelnemers hard nodig!

Doe nu mee!

Zowel het werkgeversonderzoek als het opleidersonderzoek zijn gestart en lopen tot en met 19 januari. De komende weken is het voor ict-medewerkers mogelijk om hun werkgever te beoordelen, net als ict-studenten en -trainees die een oordeel mogen vellen over hun opleidingsinstituut. Om deel te nemen aan één van de onderzoeken of beide, klik op de volgende links:

Om de Computable Career Guide te ontvangen, kan via de volgende link een aanvraag worden gedaan:

https://account.computable.nl/acties/specials

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-13T11:10:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.