Gratis ict-opleider Techgrounds naar Utrecht

Ict-opleider Techgrounds opent een vestiging in Utrecht om daar jaarlijks zo’n 75 ict’ers op te leiden. Aan de studie (met baangarantie) zijn geen kosten verbonden. De locatie bevindt zich in de wijk Overvecht en is de vierde in rij van een landelijk initiatief.

Techgrounds opent opleidingscentra in wijken met sociale uitdagingen zoals hoge werkloosheid, jongeren met een taalachterstand of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eerder werden vestigingen geopend in Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam-Zuidoost en in Rotterdam-Zuid. Ook in Almere, Eindhoven en in vier andere steden verrijzen vestigingen van Techgrounds.

Techgrounds in Utrecht wordt ondersteund door Capgemini, AWS re/Start, Salesforce, Utrecht Tech Community, UWV en de gemeente Utrecht. Zij willen tech-opleidingen en -banen toegankelijk maken voor verborgen talenten in de wijk Overvecht.

Cloudengineers ien helpdesk-medewerker

In en rond Utrecht zijn veel partijen die het initiatief steunen met kennis, een netwerk en startkapitaal. De eerste groep van twaalf deelnemers rondt binnenkort de opleiding tot ‘cloud engineer’ af.

In Utrecht introduceert Techgrounds ook een nieuw opleidingstraject genaamd Techsupport.  Dat leer-werktraject leidt ‘verborgen talenten’, met minimaal MBO3/4 denk- en werkniveau, in vier weken op tot it-helpdeskmedewerker. Na vier weken gaan de deelnemers vier dagen aan het werk bij een werkgever en komen één dag per week terug naar de opleider voor extra begeleiding en coaching. Na zes maanden hebben ze het volledige traject afgerond en gaan ze fulltime aan de slag bij hun werkgever.

Leervermogen is leidend, niet cv

Techgrounds wil de mismatch op de ict-arbeidsmarkt oplossen door verborgen talent uit de wijken en communities te ‘activeren naar it’. Het richt zich specifiek op vrouwen en culturele diversiteit. dat moet leiden tot inclusievere tech-oplossingen. 

Door anders naar talent te kijken wil Techgrounds, samen met de Utrechtse partners en onder meer Randstad, MediaMonks, Deloitte, KPN, Rabobank, Technicom en bijvoorbeeld Hema, de oplopende tekorten op de ict-arbeidsmarkt te lijf gaan.

'Waar tot voor kort kandidaten op basis van een cv werden afgewezen, vanwege gebrek aan ervaring of specifieke vaardigheden, wordt er nu door steeds meer partners gekeken naar talent en leervermogen', stelt de organisatie. Naast de technische opleiding neemt ook persoonlijke ontwikkeling een belangrijke plek in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-16T12:18:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.