Leer de cybercrime-trucs [VIDEO]

Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo 2019

Dit artikel delen:

Jeroen de Groot, alias De Filmpjesmaker, gaat op bezoek bij Cybersafety4u in het Computable Future Lab. En leert daar hoe wij als mens makkelijk beïnvloedbaar en te sturen zijn zodat u in een phishingmail trapt of zomaar een nieuwe bankpas aanvraagt. Bekijk het eerste Computable-videoverslag van de ict-vakbeurs Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo 2019 op 30 en 31 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Als mens zijn wij uitermate kwetsbaar en gewilde prooien voor (cyber)criminelen. U bent namelijk beïnvloedbaar en vrij makkelijk te sturen zodat u in een phishingmail trapt of een nieuwe bankpas gaat aanvragen bij een hacker.

Cybersafety4u speelt met bezoekers op zijn 'tent-stand' op Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo 2019  de 'Cyber Escape Cube'. Het gaat om serious gaming; een interactieve vorm van training waarbij er gespeeld en geleerd wordt. Het uiteindelijke doel, zegt Henk van Ee van Cybersafety4u, is de menselijke factor in cybersecurity beter bewapenen tegen digitale bedreigingen. 'Het is niet de vraag of u gehackt wordt, maar wanneer... en wat heeft u dan geregeld?

Leer meer in onderstaand Computable Journaal.

Computable Journaal

Computable Journaal: Leer de cybercrime-trucs

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-31T11:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.