Low-code maakt met gemak analyse fotosynthese [VIDEO]

TBX 2021

Een robotarm zet een plantje in het camerasysteem om het door te meten.

LabServices (systeemintegrator), PhenoVation (camerasystemen) en USoft (lowcode-datavisualisatie) hebben een onderzoekstool ontwikkeld voor het maken van nieuwe soorten planten. Met de tool is de fotosynthese van planten efficiënter te meten. Op TBX 2021 demonstreerde Vincent Jalink van PhenoVation hoe dit werkt; het Computable Journaal brengt daarvan nu verslag uit.

PhenoVation bouwt gespecialiseerde camera’s om de efficiëntie van fotosynthese, het proces waarmee een plant voedsel en zuurstof maakt, te meten, vertelt Vincent Jalink in onderstaande video. Een geprepareerd plantje op een plaatje wordt door een robotarm opgepakt en automatisch in het camerasysteem gezet en doorgemeten.  

Jalink: ‘Vervolgens pakken we de data van de opname op in het low-coding-platform van USoft en daar analyseren we de beelden en zorgen we ervoor dat we automatische numerieke data krijgen. Die kunnen we daarna in een dashboard uitplotten, zodat de onderzoeker in een oogopslag ziet hoe zijn experiment in realtime uitpakt.’  

De opstelling viel op 3 en 4 november tijdens de eerste editie van TBX in de Jaarbeurs Utrecht te bewonderen in het door Computable samengestelde Future Lab.

(Video: Jeroen de Groot/De Filmpjesmaker.)

Computable Journaal: Fotosynthese-analyses in low-code

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-08T12:09:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.