DuckDuckGoose ontmaskert deepfakes [VIDEO]

TBX 2021

Dit artikel delen:

De startup DuckDuckGoose richt zich op deepfakedetectie. Met kunstmatige intelligentie gedreven software kan het bedrijf vaststellen of beeldmateriaal gemanipuleerd is of niet. Op de vakbeurs TBX gaf het bedrijf hierover demo’s. Overigens kan een deepfake ook op een positieve manier ingezet worden, meldt Joris Mollinga van DuckDuckGoose in dit Computable Journaal.

DuckDuckGoose was aanwezig op het door Computable samengestelde Future Lab tijdens de eerste editie van TBX in de Jaarbeurs Utrecht op 3 en 4 november. Naast eigen demo’s met minister-president Mark Rutte en actrice Scarlett Johansson in de hoofdrollen konden bezoekers op de stand realtime deepfakes van zichzelf laten maken aan de hand van foto's en audio. ‘Wij kunnen vervolgens iemand alles laten zeggen wat wij willen’, stelt Joris Mollinga van DuckDuckGoose in onderstaand Computable Journaal.   

Met de deepfakedetectiesoftware kan het bedrijf aantonen of een bepaald beeld echt is of gesimuleerd. Hiermee zijn valse online identiteiten te onderscheiden, manipulatie van (video)beelden te ontdekken en nepnieuws op sociale kanalen te ontmaskeren. Mollinga wijst er op dat deepfaketechnologie ook mooie toepassingen kent, zoals in het onderwijs. ‘Hoe vet is het om een geschiedenisles te krijgen, niet van een monotone saaie docent maar om de figuren uit de geschiedenis met behulp van deze technologie voor je te zien.’  

(Video: Jeroen de Groot/De Filmpjesmaker.)

Computable Journaal: DuckDuckGoose ontmaskert deepfakes

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-09T12:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.