Digitale inspecteur neemt taken expert over [VIDEO]

TBX 2021

Waar een menselijke visuele inspectie van oppervlaktes weken kan duren, doet een digitale inspecteur zo’n taak automatisch in ettelijke minuten. Volgens Jasper Wognum van Braincreators een aantrekkelijk alternatief voor de steeds schaarser worden experts die dit werk handmatig doen, vertelt hij in dit Computable Journaal.

Braincreators levert door machine learning aangedreven digitale inspecteurs die visuele inspectietaken automatisch uitvoeren. Denk aan het inspecteren van scheuren, gaten en rafelingen in een wegdek, de staat van een publieke ruimte, evenementenlocaties of fabrieksprocessen. ‘Wanneer dit werk handmatig wordt gedaan, kan het een aantal weken duren eer de videobeelden zijn geanalyseerd en van annotaties voorzien. Door de kennis hiervan over te dragen aan onze machines kunnen die de bulk van het werk in een paar minuten uitvoeren, waarbij dan een inspectiedienst de rol van supervisor op zich neemt’, legt Jasper Wognum van BrainCreators in onderstaand videojournaal uit. 

Braincreators was een van de deelnemers aan het door Computable samengestelde Future Lab op de recent gehouden nieuwe ict-vakbeurs TBX in de Jaarbeurs Utrecht. 

(Video: Jeroen de Groot/De Filmpjesmaker.)  

 

Computable Journaal: Digitale inspecteur neemt taken expert over

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-16T12:13:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.