‘We zijn slordig bij de ontwikkeling van robots’

Computable viert met lezingen, debat en borrel het 50-jarig jubileum

Robot

De afgelopen vijftig jaar aan softwareontwikkeling heeft ons geleerd dat we de gelaagdheid tussen een computer/machine en de programmering hiervan nog niet goed begrijpen. Hierdoor zijn we vaak slordig bij het gebruik en de ontwikkeling van computers en robots. Dat vertelt computerhistoricus Gerard Alberts in het Computable Café tijdens de viering van het vijftig jarig bestaan van het vakblad.

De computerhistoricus blikte in het kader van het vijftigjarig jubileum van Computable terug op de afgelopen vijftig jaar in de Nederlandse ict-sector. Hij meent dat we best taken aan machines kunnen overlaten, maar dat we heel goed moeten bedenken hoe wij dit nu als mens uitvoeren en hoe een computer dat in de toekomst zou kunnen doen.

Computable vierde zijn 50-jarig jubileum op 31 oktober in het Computable Café. Dat vond plaats tijdens de vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs in Utrecht.

Hoofdredacteur Sander Hulsman vertelt kort over het ontstaan van de ict-vaktitel: ‘Bedrijven zagen de toegevoegde waarde van automatisering van processen en om personeel via digitale mogelijkheden te ondersteunen. Als dergelijke ontwikkelingen zich in de markt voordoen, wordt daarover vaak geschreven. Dat was de reden dat Computable in 1968 werd geboren.’

Computable viert 50-jarig jubileum

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-02T11:54:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.