EIT ICT Labs heet voortaan EIT Digital

Dit artikel delen:

Het Europese ict-innovatieplatform EIT ICT Labs krijgt een andere naam: EIT Digital. Volgens directeur Willem Jonker is de nieuwe naamgeving meer in lijn met de identiteit, strategie en missie om Europese start-ups te ondersteunen. Ook is EIT Digital makkelijker uit te spreken dan de tongbrekende oude naam. Dat helpt bij het vergroten van de naamsbekendheid van de kennis- en innovatie-organisatie.

EIT Digital is een organisatie die onder de vlag valt van het European Institute of Innovation & Technology. Het in 2010 opgerichte instituut wordt ondersteund door een consortium van bedrijven, onderzoekscentra en universiteiten uit diverse EU-landen. Het platform investeert en ondersteunt veelbelovende jonge ict-bedrijven in Europa met behulp van een aantal subsidieregelingen.

In 2014 werden bijvoorbeeld 24 start-ups opgenomen in het accelerator-programma dat zich richt op verdere internationalisering van bedrijven binnen Europa. Daarnaast beschikt EIT Digital over een netwerk van zo'n 130 partners, waaronder bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten. Het hoofdkantoor staat in Brussel met co-locaties in Eindhoven, Berlijn, Budapest, London, Helsinki, Madrid, Parijs, Stockholm en Trento.

Wedstrijd

Momenteel loopt nog de inschrijving van de editie 2015 van de Idea Challenge-contest. EIT Digital zoekt hiervoor naar snelgroeiende Europese start-ups in de digitale technologie. Het indienen van voorstellen is mogelijk tot 6 juli. Geselekteerde start-ups kunnen veertigduizend euro winnen en gebruikmaken van de zogeheten Business Development Accelerator van het platform om hun activiteiten uit te rollen in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-03T11:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.