Den Haag lokt innovatieve start-ups

Dit artikel delen:
Start-ups

Den Haag wil start-ups en bedrijven aantrekken die zich inzetten voor een betere wereld om hiermee een uniek knooppunt tussen bedrijven, overheiden en kenniscentra te worden. Dit blijkt uit het programma ‘The Hague Impact Economy', dat wethouder Karsten Klein presenteerde tijdens het jaarlijkse Ondernemersplein. De gemeente stelt in de komende jaren een budget van zes miljoen euro beschikbaar.

Met het programma ‘The Hague Impact Economy' wil Den Haag organisaties verleiden om zich in de gemeente te vestigen. Het gaat om start-ups en bedrijven die zich richten op maatschappelijke en technologische innovaties met internationale impact. Dit met het doel om van Den Haag een ‘uniek knooppunt’ te maken tussen sart-ups, overheden, internationale bedrijven, internationale instellingen, ngo’s, kenniscentra en duizenden kleine creatieve ondernemers.

6 miljoen

De gemeente heeft voor het project in de periode van 2015 tot en met 2018 een budget van zes miljoen euro beschikbaar gesteld. Den Haag wil hiermee meer aantrekkelijke plekken beschikbaar stellen, investeren in kennis en onderwijs en nieuwe financiers aantrekken.

‘Met dit programma bouwen we voort op de sterke kennisclusters die al in onze stad gevestigd zijn,  waarmee we ons in binnen- én buitenland onderscheiden’, vertelt wethouder Klein. ‘Door nu te investeren in een goed vestigingsklimaat voor startups en innovatieve ondernemers, zorgen we voor verdere groei van de economie en de werkgelegenheid. Investeringen in deze ‘nieuwe economie' lokken vaak ook weer nieuwe investeringen uit. Hiervoor maken we ook doeltreffend gebruik van Europese fondsen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-02T10:22:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.