BSSA koppelt werkloze jongeren aan start-ups

B. Amsterdam start met B. Startup School Amsterdam (BSSA). Deze opleiding leert hogeropgeleide jongeren tot 27 jaar de juiste vaardigheden om ze na twaalf weken aan het werk te helpen bij een start-up. Dit met het doel om de jeugdwerkloosheid in Amsterdam tegen gaan.

In Amsterdam vormt jeugdwerkloosheid al jaren een probleem. Momenteel zit één op de acht Amsterdamse jongeren zonder baan, wat drie procent hoger is dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast blijkt dat er een groot te kort is aan technisch talent: er staan zeventienduizend it-vacatures open binnen de regio Amsterdam. En vooral start-ups hebben behoefte aan talent. 

Om beide problemen op te lossen is de opleiding B. Startup School Amsterdam geopend door wethouder Kajsa Ollongren. Deze opleiding is bedoeld voor werkloze jongeren tot 27 jaar met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Ze leren applicaties bouwen, web-development en growth hacking. Na twaalf weken is de opleiding afgerond en worden de studenten gekoppeld aan een start-up. Hier gaan ze gedurende drie maanden aan het werk.

Partners

Half november starten de eerste zestig jongeren met hun bootcamp, in drie groepen van twintig. In totaal worden dit jaar drie programma’s gedraad, met driehonderd leerlingen in totaal. Daarna is het volgens Ricardo van Loenen, co-founder van B. Amsterdam, zaak om meer subsidie te krijgen van de overheid en op den duur natuurlijk zelfvoorzienend te worden.

BSSA is een samenwerkingsverband tussen B. Amsterdam, Amsterdam Economic Board en ManpowerGroup. Ook Professional Rebel en De Upstarter hebben zich aangesloten om studenten te werven. Voor de invulling van de lessen hebben diversie start-up academies zich aangesloten bij de BSSA, waaronder The App Academy en The Talent Institute (Amsterdam), Le Wagon (Parijs), NYCDA (New York) en Hyper Island (Stockholm).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Daar gaan we weer, linea recta naar toekomstig broddelwerk zonder schuldigen.

Subside tot het op is. Gaat naar Professional Rebel en The App Academy enzo. Daarna is het zaak om meer subsidie te krijgen, lezen we :-). Dat gaat vast lukken want die growth hacking is daarop gericht. Ik kende het begrip niet. Op wikipedia las ik iets over growth first, budgets second.
maar nu moet ik weer aan het werk. iemand moet het uiteindelijk toch bekostigen toch ?

De zoektocht naar geschikte kandidaten voor het BSSA traject is gestart. Mocht je enthousiast zijn geworden van het bovenstaande artikel en wil je je aanmelden voor het BSSA traject, neem dan een kijkje op de site van Manpower.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-06T09:40:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.