UtrechtInc en UU innen subsidie voor start-ups

Dit artikel delen:

De Universiteit Utrecht (UU) en bedrijfsincubator UtrechtInc ontvangen een financiering van zeshonderdduizend euro van het Lokaal Economisch Fonds (LEF). Dit budget wordt geïnvesteerd in UtrechtInc Garage, een ruimte waar dertig nieuwe duurzame start-ups gecreëerd moeten worden en daarmee 150 nieuwe banen moet bewerkstelligen.

De Universiteit Utrecht en UtrechtInc willen extra capaciteit vrijmaken voor duurzame start-ups. Daarom hebben de partijen een LEF-subsidie aangevraagd. Hiermee wordt in 2016 de ‘UtrechtInc Garage’ gebouwd, een nieuwe vleugel van zeshonderd vierkante meter bij Utrechtinc op het Utrecht Science Park. Hier komen verschillende doelgroepen, waaronder studenten, onderzoekers en start-ups, bij elkaar om nieuwe duurzame oplossingen te bedenken. In de co-working space moeten deze ideeën worden uitgewerkt tot concrete projecten en bedrijven. Daarnaast worden er (flex)werkplekken beschikbaar gesteld voor bestaande start-ups.

'De complexe uitdagingen van vandaag, vragen om creatieve oplossingen en ondernemerschap. Impactvolle ideeën ontstaan vooral wanneer je bereid bent om samen te werken en breder te kijken dan je eigen vakgebied', vertelt Marjan Oudeman, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-08T17:05:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.