Centraal Beheer neemt start-ups onder de vleugel

Dit artikel delen:

Verzekeraar Centraal Beheer gaat een samenwerking aan met Startupbootcamp, de organisatie die start-ups helpt groeien. Centraal Beheer doet voor drie jaar mee met het e-commerce-programma van de organisatie. Op die manier kunnen start-ups binnen e-commerce contact opnemen met Centraal Beheer-mentoren en andersom verwacht ook de verzekeraar veel te kunnen leren van de start-ups.

Het e-commerce-programma van het in 2010 opgerichte Startupbootcamp duurt drie maanden. Tijdens deze periode krijgen start-ups toegang tot een groot netwerk van experts in diverse branches. Ook worden er verschillende workshops en lezingen georganiseerd rondom e-commerce. Na het programma kunnen de start-ups zichzelf aan meer dan driehonderd investeerders presenteren op Demo Day.

Momenteel draaien er programma’s van Startupbootcamp in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Istanbul, Eindhoven, Sittard, Londen, Barcelona en Singapore. Het e-commerce-programma vindt plaats in Amsterdam en is deze week begonnen. 

Mentoren en ‘Entrepreneurs in Residence’

Vanaf deze editie van het e-commerce-programma, neemt ook Centraal Beheer deel als één van de experts. De verzekeraar is een driejarige samenwerking aangegaan met Startupbootcamp. Dit houdt in dat het een aantal mentoren en een afgevaardigde die intensiever aanwezig is (de zogenaamde entrepreneur in residence) beschikbaar stelt tijdens het drie maanden durende programma. Daarnaast is het bedrijf ook betrokken bij het voorafgaande scouting- en selectie-proces.

Centraal Beheer stelt, volgens Liane Mosselaar van Startupbootcamp, vier mentoren beschikbaar. ‘Zij worden voorgesteld aan de start-ups. De beginnende ondernemingen kunnen contact opnemen met de mentoren en kunnen ook met hen afspreken om ervaring en kennis uit te wisselen.’ De Centraal Beheer-afgevaardigde die intensiever aanwezig is, zal ook aanwezig zijn tijdens de workshops en lezingen. ‘Op die manier kan Centraal Beheer ook leren van de manier van werken van start-ups’, legt Mosselaar uit. ‘Start-ups hebben namelijk een heel snelle manier van werken en dat kan voor bestaande ondernemingen ook een voordelige manier van werken zijn.’

Naast Centraal Beheer wordt het e-commerce-programma ook ondersteund door onder andere de Rabobank, ING, Ahold en PwC. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-13T11:17:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.