Salesforce investeert miljoenen in start-ups

Investeringsmaatschappij Salesforce Ventures steekt honderd miljoen dollar (88 miljoen euro) in Europese start-ups. Hiermee kunnen de jonge ondernemingen de bedrijfsgroei versnellen Daarnaast krijgen ze toegang tot de clouddiensten en worden ze begeleid door uitvinders en bestuurders van Salesforce. De investeringsmaatschappij wil met de investeringen de ontwikkeling van een nieuwe generatie enterprise technologie stimuleren en het Salesforce-ecosysteem versterken.

Salesforce Ventures gelooft in de groeipotentie van de Europese cloud softwaremarkt. Zo voorspelt onderzoeksbureau IDC dat de Europese cloud softwaremarkt tot twaalf keer sneller groeit dan alle andere it-segmenten. Volgens IDC zal de totale waarde van deze cloud-markt in 2019 ongeveer 33,3 miljard euro beslaan.

Om ontwikkelingen binnen de cloud-industrie te stimuleren steekt Salesforce Ventures honderd miljoen dollar in Europese start-ups. Hiermee wil het de bedrijven aansporen om zich te richten op cloud-innovatie en om de nieuwe generatie van enterprise-technologie te ontwikkelen. Daarnaast hoopt het dat de investeringen helpen bij de versterking van het Salesforce-ecosysteem.

De investeringsmaatschappij steekt het geld in Europese start-ups die een zakelijke clouddienst leveren. Het is nog niet bekend in welke start-ups er wordt geïnvesteerd en welk specifiek bedrag er wordt uitgereikt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant artikel voor start-ups. Waar kan ik aanmelden voor een start-up, want op https://www.salesforce.com/form/ventures/contact.jsp zijn ze alleen geïnteresseerd als je geen start-up bent maar wilt groeien: "If you've raised an institutional round of financing, have a product in the market, and are ready to scale, then we'd like to talk.".

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-15T11:39:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.