Amsterdam ideale Europese stad voor start-ups

Amsterdam

Amsterdam is één van de beste steden in Europa om een nieuwe onderneming te starten. Zo blijkt uit de European Digital City Index (EDCi), wat een lijst maakt van de beste Europese (hoofd)steden op gebied van digitaal ondernemerschap. Amsterdam blinkt uit op gebied van groeikapitaal, ondernemingscultuur en de niet digitale infrastructuur. Onze hoofdstad wordt verslagen door Londen.

De 28 hoofdsteden en zeven steden met ‘belangrijke technische waarde’ worden voor de ranglijst beoordeeld op tien thema’s, waaronder de vaardigheden van het personeel, de digitale infrastructuur en de toegang tot kapitaal. Van de 35 beoordeelde steden is Amsterdam op de tweede plaats geëindigd.

Initiatieven

EDCi noemt Amsterdam een ‘spannende en diverse stad’, wat het als één van de beste steden binnen Europa maakt om een onderneming te starten. Onze hoofdstad scoort vooral goed op gebied van toegang tot kapitaal, de ondernemingscultuur en de niet digitale infrastructuur.

Daarnaast investeert Amsterdam in projecten die de vernieuwing in de stad ondersteunen, waaronder het Amsterdam Smart City-initiatief. Hierbij worden bedrijven, bewoners, gemeente en kennisinstellingen uitgedaagd om innovatieve oplossingen en ideeën aan te dragen om een duurzame economische groei te bewerkstelligen.

Ook de Startup Delta, onder leiding van oud-eurocommissaris Neelie Kroes, wordt genoemd als opmerkelijk initiatief. Kroes geeft leiding aan overheden, kennisinstellingen, start-ups, financiers en bedrijven om Amsterdam op de kaart zetten als beste Europese vestigingsplaats voor jonge ondernemingen. 

Londen

Amsterdam wordt verslagen door Londen. Deze stad scoort hoog vanwege de financiele voorzieningen. Het is een van de meest ontwikkelde steden op het gebeid van ridiscokapitaal. Bovendien zijn er veel financiële dienstverleners in de Engelse hoofdstad te vinden. De andere steden in de top 5 zijn Stockholm, Helsinki en Kopenhagen.

European Digital City Index

  1. Londen
  2. Amsterdam
  3. Stockholm
  4. Helsinki
  5. Kopenhagen
  6. Parijs
  7. Berlijn
  8. Dublin
  9. Brussel
  10. München

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-22T10:18:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.