Start-up en Compliancy Plein op Infosecurity

De drie gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity, Storage Expo en The Tooling Event vinden op 4 en 5 november 2015 plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Dit jaar wordt er een Start-up en Compliancy Plein georganiseerd op de drie gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity, Storage Expo en The Tooling Event. Het plein is een initiatief van Rob Christ, oprichter en ceo van start-ups Xsecutive en StorXS. Het plein waarop ook RedSocks en Damecon Storage aanwezig zijn, toont enerzijds de innovativiteit van start-ups en anderszijds vraagt het aandacht voor de aankomende Wet Meldplicht Datalekken en andere compliancy-zaken.

Volgens Rob Christ, oprichter en ceo van de start-ups Xsecutive en StorXS, is het bij compliancy-zaken van belang dat er breder naar wordt gekeken dan enkel naar de it. Ook de juridische en financiële aspecten zijn hierbij volgens hem van belang. 'Natuurlijk heeft it een belangrijke rol, maar het kan ook de deur sluiten. Zo wordt er niet verder meer gekeken, wanneer men denkt dat de basis wel goed is geregeld: maar is dat voldoende?'

Organisaties moeten zich volgens Christ beseffen dat hun verantwoordelijkheid niet ophoudt bij de grenzen van het bedrijf. 'Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) geeft bijvoorbeeld ook aan dat er nog te weinig voorlichting wordt gegeven aan bedrijven over de gevolgen van de aankomende Wet Meldplicht Datalekken.' Christ zocht dan ook contact met Jaarbeurs om hier tijdens de ict-vakbeurzen aandacht aan te geven.

Vier partijen op het plein

De vier partijen die op het nieuwe Start-up en Compliancy Plein staan, zijn zorgvuldig door Christ uitgekozen. Juist die combinatie tussen de it-, juridische- en financiële aspecten wil hij daarin realiseren. Ten eerste is RedSocks aanwezig. De it-beveiliger, die ook is genomineerd voor een Computable Award in de categorie Nederlandse start-up van het jaar, moet bedrijven bescherming bieden tegen huidige en nieuwe generaties malware. Tegelijk beveiligt het organisaties tegen datalekken die kunnen ontstaan door gebruik van cloud-diensten buiten het normale dataverkeer om.

De tweede partij die op het plein is te vinden, is Damecon Storage. Christ legt uit dat zij een plek op het plein verdienen omdat het bedrijf compliant storage-diensten in de cloud biedt voor onder andere loggen. 'Damecon Storage houdt zich in de breedte bezig met data opslag-vraagstukken op klantlocatie als in de cloud, waarbij innovatie en de compliancy van wet- en regelgeving een centrale rol spelen.'

Verder is ook het bedrijf van Christ zelf, Xsecutive, te vinden op het Start-up en Compliancy Plein. Xsecutive bestaat officieel sinds 1 oktober dit jaar en begeleidt organisaties met het inrichten van hun informatiebeveiliging. 'Wij nemen hierbij wet- en regelgeving als vertrekpunt vanuit de driehoek, juridisch, financieel en it', aldus Christ.

Zijn andere start-up is StorXS. Dit bedrijf is opgericht in april en moet de Dropbox zijn voor de zakelijke markt. Christ legt uit dat de manier waarop organisaties op dit moment met bestanden omgaan in de basis niet eens juridisch voldoende is. 'Organisaties hebben geen idee wie wat met data heeft gedaan.' StorXS moet organisaties hierin ondersteunen.

Bredere compliance-blik

Christ legt uit dat het plein er op zich vrij sober uit zal zien, maar hij hoopt dat beursbezoekers interesse hebben door het feit dat zij ook stappen richting innovatie willen nemen, zoals start-ups. Daarnaast biedt het plein hen een bredere blik op het gebied van compliance.

Over Infosecurity

Infosecurity is een ict-vakbeurs op het gebied van it-security voor it-managers en it-professionals . De beurs vindt samen met Storage Expo en The Tooling Event plaats op woensdag 4 en donderdag 5 november in Jaarbeurs Utrecht.

Een gratis toegangsbadge voor de beurs haalt u hier

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-27T11:55:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.