Rotterdam lokt start-ups naar de haven

Dit artikel delen:
Haven Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam heeft in samenwerking met internationale partners het start-up accelerator-programma PortXL geïntroduceerd. Rotterdam wil tien start-ups naar de haven trekken. Zij worden in honderd dagen begeleid door mentoren om hun onderneming van de grond te krijgen. Hiermee wil Rotterdam de slimste haven van de wereld te worden. Het accelerator-programma gaat in maart 2016 van start.

Internationaal erkende bedrijven zoals Ernst & Young, Venture Cafe, Van Oord, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Heineken, InnovationQuarter, Rabobank, First Dutch, Vopak, Damen, E.ON, Boskalis en het Havenbedrijf Rotterdam hebben hun krachten gebundeld voor het PortXL-accelerator-programma.

Het programma is gericht op havengerelateerde start-ups. Tien start-ups worden in een periode van drie maanden intensief gecoacht door mentoren om hun onderneming van de grond te krijgen. Ze krijgen toegang tot een netwerk van 150 mentoren, tweehonderd investeerders, corporate partners en sponsoren.

‘Met PortXL versterken we het innovatieve klimaat in onze haven en kunnen we havengerelateerde start-ups scouten. Hiermee trekken we meer innovatieve bedrijvigheid in de haven aan. We laten hen zien wat de haven hen te bieden heeft. En we brengen hen in contact met gerenommeerde bedrijven. Wij willen de slimste en meest innovatieve haven ter wereld zijn', vertelt Paul Smits, cfo Havenbedrijf Rotterdam. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-29T14:04:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.